Gå til sidens hovedinnhold

Øvre Grefsen Vel i Folkets Hus

Nå er avtalen i boks Øvre Grefsen Vel har kjøpt seg inn i Folkets Hus på Kjelsås.

Kjelsås: Etter to generalforsamlinger er saken klar: Øvre Grefsen Vel har fått flertall for å kjøpe seg inn med 10 prosent 300 000 - i Folkets Hus i Myrerveien på Kjelsås.
- Vi vil være med og bevare og opprettholde Folkets Hus som et kultur- og grendehus i denne delen av Nordre Aker, sier Vel-leder Johs Vik.
- I tillegg kan vi være med på å bevare området for enda mer fortetting og utbygging, sier han.
Og vellet er glad for å endelig ha et eget hus.
- Øvre Grefsen Vel har aldri hatt noe vel-hus. Nå har vi fått et fast sted hvor vi kan avholde møter og andre arrangementer. Og vi vil selvsagt oppfordre våre medlemmer til å bruke huset, sier Vik.
For mange år siden i 1940 kjøpte vellet riktignok en tomt i Kurveien 9. Men byggeplanene for et vel-hus ble det aldri noe av, og i 1978 foreslo vellet å selge tomten. Men tiden gikk, og først i 1985 ble tomten solgt. Så ble planene om et eget hus lagt på is, men i 2006 kom forslaget om å kjøpe seg inn i Folkets Hus.
- Med penger på bok er finansieringen for andelskjøpet i orden. Uansett er dette en god pengeplassering, mener Øvre Grefsen Vel.
For skulle den store eiendommen i Myrerveien 40 noen gang bli solgt til markedspris, så får naturlig nok Øvre Grefsen Vel 10 prosent av salget. Og med dagens tomte- og boligpriser har vellet i hvert fall ikke gjort noe dårlig handel.
Det er Kjelsås Arbeiderpartilag som eier Folkets Hus.
- Pengene kommer godt med vi ønsker jo å bevare huset på en best mulig måte. Det er en del som bør rehabiliteres ved huset, men kjøkkenet står øverst på listen. I tillegg er vi allerede i gang med å bytte ut gamle stoler og bord, sier styremedlem i Folkets Hus, Terje Bjerke.
Folkets Hus har "åpen barnehage" på dagtid. På kvelder hverdager og helger - kan lokalene leies til brylluper, konfirmasjoner og andre festligheter.
- Men listene er ikke fulle. Vi håper jo også at Øvre Grefsen Vels "innkjøp" vil resultere i mer bruk av huset, sier Bjerke.
- I tillegg har vi ledige kjellerlokaler, sier han.
- Folkets Hus er muligens interessert i flere samarbeidspartnere, og vi diskuterer forskjellige løsninger, sier Bjerke.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot