Øyafestivalen går som planlagt

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Under tittelen «Ta Oslo tilbake» meddeler festivalen at de ønsker å skape samhold.

25.07.11 18:21

(SIDE2:) Øyafestivalen går av stabelen hvert år i august i Middelalderparken i Oslo. Men i år var det uvisst om pop- og rockefestivalen skulle arrangeres etter bombeeksplosjonen i Oslo sentrum og massakren på Utøya fredag.

I dag, mandag, meddeler festivalledelsen at Øyafestivalen skal finne sted 9.-13.agust som planlagt.

«Etter samtaler med politiet og kulturminister Anniken Huitfeldt er vi sikre på at det eneste riktige er at Øyafestivalen 2011 gjennomføres. Vi håper årets festival kan bidra til ytterligere samhold og gode opplevelser i fellesskap, i en tid som er preget av mørke og fortvilelse for oss alle», heter det på festivalens hjemmeside.

Under tittelen «Ta Oslo tilbake» ble det sendt ut en pressemelding signert flere kulturarrangører. Oppropet er signert Øyafestivalen, Oslo Jazzfestival, Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene, Melafestivalen, Studio, Live Nation, Vålerenga Fotball og Vålerenga mot rasisme, Oslo Kammermusikkfestival, Ultima Oslo Contemporary Music Festival og Atomic Soul. De ønsker å ta Oslo tilbake så fort som mulig.

Sammen håper de at kulturarrangementer kan virke lettende og som gode møteplasser i den nærmeste fremtiden:

«De siste dagene har vært tunge og uvirkelige. Våre tanker går til alle de som har mistet noen eller på annen måte vært berørt av tragedien i Oslo sentrum og på Utøya. Vi sender våre kondolanser og medfølelse til de som har det vanskeligst akkurat nå. Det er tid for sorg og ettertanke, og vi veit at mange trenger å bruke mye krefter på å bearbeide det som har hendt. Likevel er vi opptatt av at byen vår og landets innbyggere ikke skal la seg knekke av helgas hendelser. Oslos arrangørmiljø er samlet enige om at dette ikke skal stoppe oss. Politi, regjering og publikum har alle uttrykt sterke ønsker om at Oslo skal være tilbake i normal gjenge, så snart som mulig. Sammen med Oslos befolkning og tilreisende ønsker vi å ta byen vår tilbake.»

Tidligere i dag ble det også kjent at Norway Cup og Canal Street gjennomføres som planlagt.

- Norway Cup har fått polititillatelse til å gjennomføre årets arrangement og har i tett samarbeid og dialog med offentlige myndigheter, Norges Idrettsforbund og Norges Fotballforbund besluttet å gjennomføre årets turnering», opplyste generalsekretær Frode Kyvåg og styreformann Terje Lund i en pressemelding tidligere mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.