*Nettavisen* Nyheter.

Øyenvitne: – De skjøt oss som fugler

Folk blir evakuert fra området rundt konsertsalen Bataclan.

Folk blir evakuert fra området rundt konsertsalen Bataclan. Foto: Christian Hartmann (Reuters)

«Et blodbad». «Som scener fra helvete». Slik blir det blodigste angrepet i Frankrike siden annen verdenskrig beskrevet av øyenvitner.

14.11.15 09:33

Konserten med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal i konsertsalen Bataclan gikk mot slutten da bevæpnede menn stormet bygningen.

– De rørte seg ikke. De bare sto der, i den bakre delen av konsertsalen, og skjøt på oss. Som om vi var fugler, sier radioreporteren Julien Pearce, som var på konserten, til CNN.

Konserten var utsolgt, ifølge BBC. Lokalet rommer cirka 1.500 mennesker.

– Det var som en scene fra helvete. Konserten ble avbrutt, og alle lå på gulvet mens de fortsatte å skyte på mennesker, sier en person til Radio France.

Angrepene skjedde på seks steder samtidig. En mann som var vitne til angrepet ved Rue de la Fontaine-au-Roi, der minst fem personer ble drept, beskriver angrepet som «profesjonelt».

Les også: Terroren i Paris: Dette har skjedd

– Han var venstrehendt og skjøt skuddsalver med tre eller fire skudd per gang. Det var helt bevisste og profesjonelle skuddsalver. Han skjøt tre eller fire personer som satt i stoler ved kafeens vindu. Vi så at de ble skutt. De veltet fra stolene og falt i bakken, sier den dansk-britiske psykoterapeuten Mark Colclough til avisen The Guardian.

- Jeg hørte tydelig en av dem si «Det er Hollandes skyld, det er deres presidents skyld, han skulle ikke ha blandet seg i Syria». De snakket også om Irak, sier et annet vitne.

– Jeg så 20 til 25 lik på gulvet, og folk var svært alvorlig såret av skuddsår, forteller Julien Pierce til radiostasjonen Europe 1.

iTele melder at det var tre personer som begynte å skyte i lokalet en times tid etter at konserten med rockebandet startet.

Ifølge et annet vitne ropte en av terroristene «Allahu Akbar» (Gud er stor) før han begynte å skyte i folkemengden.

Ifølge et musikknettsted kom både medlemmene i Eagles of Death Metal og oppvarmingsbandet deres seg i sikkerhet.

(©NTB)

Les også: Griezman: - Søsteren min var på konserten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.