Gå til sidens hovedinnhold

Øyenvitner forteller om sitt møte med kapreren

Øvre Årdal (NTB): To øyenvitner som kom i bil nummer to til stedet der bussen sto i grøftekanten, forteller om sitt møte med det første øyenvitnet - en mann.

- Vi hadde vært på dagstur på hytta på Tyinkrysset og var på vei hjem igjen rundt kvart på seks. Så kom vi til Holsbru der det sto en bil på skrå over veien og stoppet oss, sier Vegard Jevnaker Melheim (22) til NRK.

- Det kom en mann bort til bilvinduet og sa at det var en busskapring 50 meter lenger borte. Vi visste jo ikke hva vi skulle tro. Han var tydelig oppskaket, pratet fort og var tydelig preget av det han hadde sett og opplevd, sier Melheim videre.

Melheim forklarer videre at mannen som kom først til stedet sa at han oppdaget at bussen sto merkelig plassert. Han stanset derfor og ville sjekke om sjåføren var ok. Da han nærmet seg bussen, så han at en person lå i trappa i bussen ned mot vinduene og at det var mye blod.

Mannen prøvde deretter å åpne døren, men klarte det ikke. Etter å ha fått hjelp fra de andre, klarte han å få opp døren. Da oppdaget øyenvitnene at en mann i bussen truet dem med en kniv. De trakk seg tilbake og ringte nødetatene.

Ambulansepersonell og brannmannskaper kom først til stedet av nødetatene. Politiet ankom en time og 14 minutter etter å ha mottatt melding. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien