*Nettavisen* Nyheter.

Øygard beskylder politiet for ikke å være objektive

Lillehammer (NTB): Ordfører Rune Øygard nektet etter hvert å la seg avhøre av politiet fordi han «fikk problemer med å oppfatte politiet som objektivt».

Vågå-ordføreren gikk langt i å antyde at politiet har vært forutinntatt i etterforskningen av beskyldningene om seksuelle overgrep mot en mindreårig jente. En konkret episode i forbindelse med det siste avhøret som ble gjort av ham, førte til at han nektet å la seg avhøre mer.

- En lydopptaker sto og gikk mens jeg var i samtale med forsvareren min om denne saken. Advokaten forlangte at opptaket ble slettet, men politifolkene vegret seg for å gjøre det. Det var først da hun krevde å få med seg opptakeren at de gikk med på å slette opptaket, sa Øygard.

- Det har dessuten vært flere episoder, blant annet med lekkasjer til mediene, som har gjort at jeg er blitt voldsomt skeptisk til politiet som organ, la han til da han var i ferd med å avslutte den frie delen av forklaringen sin.

Da statsadvokat Thorbjørn Klundseter startet utspørringen gikk han umiddelbart til angrep på påstander Vågå-ordføreren hadde kommet med om den 16 år gamle jenta og familien hennes, og ba om konkretiseringer, begrunnelser og mer innhold. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.