*Nettavisen* Nyheter.

Øygard bestemmer seg etter dom i tingretten

Lillehammer (NTB-Steinar Schjetne): Rune Øygard kommer til å bestemme seg for om han skal fortsette som ordfører eller ikke når dommen i tingretten er avsagt.

16.10.12 18:47

Øygards forsvarer avklarer overfor NTB at Vågå-ordføreren ikke vil vente til en eventuell rettskraftig dom i lagmannsretten eller Høyesterett før han tar beslutningen om å gå av eller bli sittende. Dermed ligger det an til at han vil ta en beslutning om ordførervervet i løpet av tre ukers tid, avhengig av hvor lang tid retten bruker på å vurdere bevisene mot ham og skrive dommen.

Øygard benytter seg dermed av «smutthullet» han fikk i uttalelsen etter det ekstraordinære møtet i Vågå Arbeiderparti mandag kveld. Der heter det at han bes om å «vurdere å si fra seg vervet som ordfører», samtidig som det uttrykkes utvetydig mistillit til ham.

- Øygard er blitt bedt om å vurdere om han kan fortsette. Det kommer han til å gjøre. Men det er ikke satt noen tidsfrist på den oppfordringen, sa advokat Mette Yvonne Larsen etter at retten var hevet tirsdag.

Hun hevder Øygard i løpet av dagen har mottatt en mengde støtteerklæringer i løpet mandagskvelden og tirsdag. Også fra lokallaget i Vågå skal det ha blitt uttrykt støtte, ifølge Larsen, som avviser å utdype hvem som gir Øygard støtte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.