*Nettavisen* Nyheter.

Øygard er gjort til syndebukk, mener svigerinnen

Lillehammer (NTB): 16-åringen som skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av Rune Øygard framsatte de alvorlige anklagene for å komme seg ut av en knipe, tror svigerinnen hans.

- Den helga dette kom fram, var alle voksne rundt henne sinte fordi hun hadde sagt til foreldrene hun skulle være hos Øygard mens hun i virkeligheten dro til kjæresten. Jeg tror beskyldningene kom fram fordi hun måtte komme seg ut av en vanskelig situasjon, og da ble Rune syndebukken, sa Lisbeth Øygarden (55).

Øygarden er Rune Øygards svigerinne og ga i Sør-Gudbrandsdal tingrett uttrykk for at hun kjente ekteparet Øygard, og forholdet det hadde til den nå 16 år gamle jenta, svært godt. Hun mener det var av omsorg og manglende evner til å sette grenser at Øygard slapp jenta så tett inn på seg og kona.

- Rune er så snill at han ikke klarer å sette grenser. Han skrøt ofte av henne og småertet henne for eksempel for at hun heller ville være sammen med «oss gamlingene» enn med jevnaldrende. Det var en varm og trivelig tone dem imellom, sa Øygarden.

Hun beskrev hvordan ordføreren og jenta, som på den tida var 14-15 år gammel, var svært tette da hun var på besøk. Det var de to som sto på kjøkkenet sammen og lagde mat, de dekket på og vasket opp sammen. Jenta skal også ha vært opptatt av å sitte ved siden av Øygard og at hun gjerne flyttet stolen sin til plassen ved siden av ham når de satt rundt bordet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.