*Nettavisen* Nyheter.

Øygard-saken: Intim Skype-prat lest opp i retten

Lillehammer (NTB): Rune Øygard (53) framholdt at intime Skype-samtaler han hadde med den 16 år gamle jenta var «typisk tulleprat».

Aktor leste opp flere ordvekslinger mellom Øygard og jenta av svært intim karakter da han fortsatte sin utspørring av Vågå-ordføreren fredag formiddag. 53-åringen benektet ikke innholdet i samtalene, men framholdt at noe av det var «typisk tulleprat» og andre ting «griseprat» han ikke skulle ha vært med på.

- Jeg ser at det er formuleringer der som gjør at man kan tolke at ting har skjedd. Og nå blir det tillagt den effekten, sa Øygard.

Samtalene inneholder blant annet kjærlighetserklæringer og har til dels seksualisert innhold. På chattetjenesten Skype er det mulig å kommunisere med skrift, lyd og bilder. Jenta hadde kamera på sin datamaskin, men ikke Øygard. Han kunne se henne, men hun kunne ikke se ham.

- Det var hun som startet det, og hun som drev det. Jeg lot meg rive med. Jeg skulle ha stoppet og det beklager jeg, sa Øygard.

Den nå 16 år gamle jenta syntes åpenbart det var vanskelig å høre opplest deler av de tallrike samtalene hun hadde med Øygard, og gjemte ansiktet i hendene mens seansen pågikk. Utskriftene fra Skype-samtalene utgjør til sammen 80 A4-sider og er et av nøkkelbevisene mot den overgrepstiltalte ordføreren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.