Øygard-saken: Jentas kjæreste vitner

Lillehammer (NTB): Tirsdag vitner kjæresten til jenta som Vågå-ordfører Rune Øygard er tiltalt for overgrep mot. Også jentas mor inntar vitneboksen.

Opprinnelig skulle både kjæresten og moren hans forklart seg i Sør-Gudbrandsdal tingrett mandag, men tidsplanen sprakk.

Den nå 16-årige jentas kjæreste skal ha vært den første utenforstående som fikk høre om de seksuelle overgrepene Vågå-ordfører Rune Øygard skal ha utsatt henne for. Den drøyt ett år eldre gutten skal også ha vært den direkte foranledningen til ordførerens angivelige sjalusi og desperasjon da han ifølge jentas forklaring innså at hun var i ferd med å innlede et forhold til en annen.

«Du har vel ikke svart han Rune i dag? Hvis du har gjort det, blir det verre og verre. Han ødelegger forholdet vårt», skrev 18-åringen i en tekstmelding kort tid før påstandene til jenta havnet på politiets bord. Motvillig fortalte den 16 år gamle jenta sin nye kjæreste om forholdet til Øygard. Egentlig ville hun ikke at noen skulle vite hva som hadde foregått de siste to årene, framholdt hun i sin forklaring for tingretten.

Jentas mor skulle egentlig også vitnet mandag, og hun forklarer seg når de første vitnene er ferdig. Så følger jentas stefar. I tillegg står politioverbetjent Bjørn Bjørnstad på vitneplanen for tirsdag, opplyser aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter, til NTB. Statsadvokaten håper også å få inn enda ett av politivitnene tirsdag om tiden tillater det.

Det er satt av fire uker til saken, som startet i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer tirsdag i forrige uke. Til sammen er det stevnet drøyt 60 vitner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.