*Nettavisen* Nyheter.

Øygards ordførerbror beklager

Skjåk (NTB): Skjåk-ordfører Rolv Kristen Øygard (Sp) beklager uttalelser han har kommet med i mediene i forbindelse med rettssaken mot broren Rune Øygard.

Beklagelsen kommer etter et langt møte i Senterpartiets lokallag i Skjåk søndag kveld. Lokallaget møttes for å diskutere ordfører Rolv Kristen Øygards støtte til sin overgrepsdømte bror Rune Øygard.

- Jeg ber om unnskyldning for uttalelser jeg har gitt i mediene som har økt belastningen for den fornærmede, for bygda og for innbyggerne, skriver Rolv Kristen Øygard i en pressemelding like før midnatt søndag kveld.

- Jeg har tillit til rettssystemet. Jeg har flere ganger kritisert språkbruken som har vært brukt i Skype- og SMS-meldinger og gitt klart uttrykk for at det er den voksne som har ansvar for å sette grenser. Jeg har aldri sagt eller ment at det er en kultur for at godt voksne menn har et forhold til mindreårige, skriver Øygard.

Lokalavisa Fjuken skrev på lederplass at «Rolv Kristen Øygard påstår at han har klart å skille mellom rollene som bror og ombudsmann. Det har han ikke gjort.»

Lokalavisa har vært sterkt kritisk til at Skjåk-ordføreren i retten skjøv deler av skylden i Øygard-saken over på offeret, den nå 17 år gamle jenta og krevde en offentlig unnskyldning. Rolv Kristen Øygards bror, Vågå-ordfører Rune Øygard, ble sist torsdag dømt til fengsel i ett år og tre måneder for seksuelle overgrep mot jenta. Han ble frifunnet for det alvorligste tiltalepunktet om samleie med barn under 14 år. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag