*Nettavisen* Nyheter.

Øyhopping på Kanariøyene

Foto: (Flicr/creative commons)

Kanariøyene har mye å by på – også for deg som ikke vil på chartertur.

18.01.10 21:18

(SIDE2): For mange blir 14 dager lang tid hvis man kun skal ligge ved bassengkanten. Da kan det være spennende å reise på oppdagelsestur til en annen av Kanariøyene. Du behøver ikke la det bli med tanken, for det er enkelt å ta ferge fra den ene øya til den andre, og om du vil – returnere samme kveld.

Les mer om herlige feriesteder i vår reisespesial: Klikk her!

Kanariøyene er mangfoldig
Totalt består Kanariøyene av en rekke øyer. De syv store og mest kjente for folk flest er Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura og El Hierro.

Disse øyene er forskjellige på mange måter, og det er ikke umulig at en person som ikke trives på en øy, vil finne en annen «kanariøy» som vedkommende faller pladask for.

Visste du forresten at Tenerife har Spanias høyeste fjell? Eller at Gran Canaria med sin hovedstad Las Palmas har en av Europas aller beste storbystrender? Eller at Lanzarote er en vulkanøy hvor mer enn 100 vulkaner hadde utbrudd for så lite som 300 år siden, og dermed med et landskapsområder som bringer tankene til et månebesøk?

Finn billige flybilletter med Momondo.

Ferjetrafikk på Kanariøyene
Det finnes flere ferjeselskaper med ruter rundt omkring på Kanariøyene. Fred Olsen er en av disse. Med Tenerife som utgangspunkt kan vi kort nevne følgende utflukter:

Tenerife til La Gomera
Øya La Gomera er kjent som den siste havna Columbus la ut fra når han dro ut på sin store Atlanterhavsreise i 1492. Urbefolkningen på La Gomera er dessuten kjent for sitt plystrespråk, El Silvo. Fra Los Cristianos på Tenerife har Fred Olsens ferjeturer til S. S. de La Gomera. Reisen med de hurtiggående fergene tar kun 50 minutter. Prisen er 60 euro per person, tur/retur, med rabatter for familier. Det er en rekke avganger om dagen, noe som er ypperlig for dagsturer.

Les mer om Tenerife hos Reiseplaneten.

Tenerife til La Palma
La Palma er en øy med cirka 85.000 innbyggere og må ikke blandes med Las Palmas som jo er hovedstaden på Gran Canaria. La Palma er naturlig nok en vulkanøy som har hevet seg 3500 meter fra havoverflaten. Reisen fra Tenerife til S.C. de La Palma tar omtrent 2,5 timer og koster 80 euro per person, tur/retur. Det er rabatter for familier. Normalt 2 avganger om dagen.

Tenerife til Gran Canaria
Naturligvis går det ferger fra Fred Olsen mellom de store turistøyene Tenerife og Gran Canaria også. Ferjeturen fra Tenerife og Ageate på Gran Canaria tar 60 minutter. Pris er 70 euro per person. Mange daglige avganger og familierabatter. Les mer om Fred Olsens ferjetilbud på Fredolsen.es.

Klikk på bildet for å forstørre.

Naviera Armas
Heldigvis er det flere ferjeselskaper. Konkurranse presser prisene stadig nedover. Et alternativ til Fred Olsen er Naviera Armas som også tar deg til en rekke av øyene. Deres ferger går litt langsommere, men du kan til gjengjeld få rimeligere priser. For eksempel koster turen fra Tenerife til La Gomera her 46 euro med tre avganger per dag. Overfarten er på cirka 60 minutter. Rabatter for ungdom under 26 år, eldre over 60 år og familierabatter.

Armas har også ferger som tar deg til øyer som Fuerteventura, El Hierro og Lanzarote. Noen av turene tar lang tid og blir mest aktuelt for deg som er på langtidsferie på Kanariøyene, og som kan tenke deg å overnatte en natt eller to på en annen øy. Reisen fra Tenerife til Arrecife på Lanzarote koster 90 euro med rimeligste klasse og tar 11 timer. Les mer på Navieraarmas.com.

Les mer om Spania hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.