I oktober ble det kjent at TV 2 skal nedbemanne og må kvitte seg med 177 medarbeidere. Kanalen må kutte 350 millioner innen 2020.

Journalist og reporter Øystein Løwer er blant de som har tatt sluttpakke, etter nesten 15 år i TV 2.

- Det er ingen dramatikk i at jeg nå tar sluttpakke. Jeg føler kanskje at jeg ikke har mulighet til å utvikle meg i den retningen jeg ønsker fremover, og det vil jeg nok kunne gjøre andre steder, sier Løwer til Nettavisen, og legger til:

- Jeg er verken trist eller sint på noen, dette er en beslutning jeg har tatt på egen hånd. Jeg er veldig lettet i dag, og vil takke TV 2 for de mulighetene jeg har fått.

Les også: Slik vil ledelsen sparke TV 2-ansatte

- Føler jeg har gjort mitt

Han beskriver TV 2-karrieren som «en fantastisk reise», og sier at han kommer til å savne gode kolleger.

- Når du jobber i TV 2, så blir TV 2 like mye en del av deg, som du blir av TV 2. Det er en bedrift der folk er mer enn kolleger. Folk er venner. Og den ånden tror jeg neppe finnes i mange bedrifter. Så det blir et savn, uten tvil. Men jeg gir meg nå som minnene er gode.

Løwer forteller at han har fått gjort mye han hadde drømt om.

- Men nå føler jeg at jeg har gjort mitt, og dermed var sluttpakken en god anledning til å gå andre veier, sier Løwer.

Løwer jobber nå for TV 2 Nyhetskanalen, men har tidligere vært reporter for nyhetene, Absolutt Underholdning og TV 2 hjelper deg. Som TV 2s «flyekspert» har han jobbet mye med saker som omhandler SAS og Norwegian.

Hans siste vakt er på nyttårsaften.

- På nyåret skal jeg først slappe litt av og tenke meg om. Så skal jeg begynne å søke jobber, og det blir jo også spennende. Jeg ser for meg å jobbe i media på et eller annet vis, men ikke nødvendigvis som journalist. Kanskje gjør jeg noe helt annet også, som å flytte til utlandet og starte noe helt nytt der. Jeg har bare meg selv og en katt å tenke på, ler Løwer.

Flere kjente profiler slutter

Etter beskjeden om nedbemanning kom, har flere kjente TV 2-profiler tatt sluttpakke, deriblant kongereporter Anne Fredrikstad, programleder Nils Gunnar Lie, nyhetsanker Jan Øyvind Helgesen og God Morgen Norge-programleder Signe Tynning.

- Hva tror du det gjør med TV 2 at så mange kjente profiler tar sluttpakke?

- Det er ikke jeg ansvarlig for. Klart det er trist, men jeg skjønner godt at folk ser på sluttpakken som en mulighet for å gå andre veier, avslutter Løwer.