RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

P-plass til 320.000 i Bergen

Sist oppdatert:
Da de kjøpte luksusleilighetene i Bergen var de forespeilet parkerkeringsplass, hevder styrelederen i sameiet. Nå står de uten, men kan kjøpe en for 320.000 kroner.

- Da kjøperne i Sameiet Sandvikensveien 94 vurderte prospektet sto det parkering på parkeringsplass og at man vil kunne kjøpe parkeringsplass på nabotomt. Det er i beste fall diffust, sier Øyvind Engan som er styreleder i sameiet.

- Nå er parkeringsplassene på gaten fjernet, på tomten det ble parkert på innledningsvis er det kommet en bygning, og beboerne har i disse dager fått tilbud om å kjøpe en parkeringsplass for 320.000 kroner.

Øyvind Engan kjenner prisene i Bergen by.

Normalt 150.000
- Er 320.000 en okey pris for en parkeringsplass i Bergen?

- Det er en en altfor høy pris selvsagt. Normalprisen i dette strøket vil ligge på rundt 150 - 200.000 kroner. Det som er virkelig ille her er at det er mange studenter som har kjøpt i dette sameiet. Her er det leiligheter fra 105 kvm ned til studioleiligheter på 30 kvm. Det går nå tilbud ut til alle om å komme opp med 320.000 kroner innen en måned, og det er det selvsagt ikke alle som klarer. De vil da bli sittende med en «luksusleilighet» uten parkeringsplass.

Engan antyder at en slik leilighet verken vil være lett å selge eller realisere verdien i.

- Stemmer ikke
- Dette er tøv fra ende til annen, sier Christian Foss, som har stått for utbyggingen.

- Alle som bor der unntatt Øyvind Engan visste at de måtte kjøpe parkeringsplass i ettertid og at det måtte kjøpes fra de som bygger ut nabotomten, til den prisen de forlanger, hvilket er markedspris.

Dersom Øyvind Engan er forespeilet parkeringsplass av den han kjøpte leiligheten sin av - han kjøpte nemlig ikke av oss - så er det en sak mellom Engan og selgeren, sier Christian Foss.

Det var Eiendomsmegler Vest ved Kurt Frithjof Buck som i sin tid solgte de ti første leilighetene. Han sier at det ble nevnt at en kunne parkere på gateplan, men at egne plasser kunne kjøpes når de reguleringsmessige sidene ved det var ordnet.

Profier selger
Det er utbyggingsselskapet Profier som selger parkeringsplassene. De har fått bygge på sin tomt under forutsetning av at de bygger parkeringsplass for flere av naboprosjektene.

- Om det er noen rekord vet jeg ikke, men det er svindyrt med 320.000 kroner for en parkeringsplass, medgir Gaute Henriksen i Profier.

- Det koster å bygge, tomten koster, entreprisen koster. Noen ville synes det var fortvilende dyrt om det kostet 250.000 eller om det kostet 320.000.

- Jeg synes også det er dyrt, men jeg kommer til å kjøpe alle de plassene beboerne ikke vil ha, sier Christian Foss, som mener 250.000 ville vært en riktigere pris. Foss driver hotell i samme sameiet og bygningen som leilighetene ligger i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere