P-sjokk for sentrums-beboere

Foto: SCANPIX

Soneparkeringen for beboere i Bergen sentrum blir 23 prosent dyrere. Nå krever beboerne flere plasser.

Bystyret kommer mandag til å vedta at prisene på boligsoneparkering i sentrum skal økes med opptil 23 prosent.

- Vi betaler mye, men får ikke noe igjen. Det blir bare verre og verre. Folk betaler for en vare som ikke finnes, og nå skal prisen økes dramatisk, skriver Tormod Carlsen, leder i Sydnes og Nøstet Velforening i et brev til Bergen kommune, ifølge Bergensavisen.

Ifølge beboerne betaler 3500 beboere i dag for 3200 p-plasser. Beboere med p-sonekort opplever å måtte betale for parkering likevel, eller de får parkeringsbot. Dette krever de nå en slutt på. I brevet til kommunen krever beboerne svar på hvorfor prisene økes uten at kommunen har sørget for nye p-plasser.

Leder i komite for finans, kultur og næring i Bergen, Terje Ohnstad, er enig i at det er behov for flere plasser, men mener en prisstigning på over 20 prosent er helt greit.

- Ser man på øvrige parkeringssatser og tar med at prisene ikke er hevet siden 2001, er det en akseptabel løsning, sier Ohnstad til BA.

Tormod Carlsen mener en løsning på beboernes parkeringsproblemer er å åpne de drøyt 300 ubrukte p-plassene i Klostergarasjen for soneparkering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.