RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

P4-aksjen opp etter pressekonferanse

Sist oppdatert:
Som ventet vil P4 og Rune Brynhildsen søke på den ledige P5-konsesjonen. Radio-selskapets aksjer steg i etterkant av pressekonferansen
Les ellers om P4-pressekonferansen hos iMarkedets søsterpublikasjon Propaganda: Mediekanalen Propaganda

P4 opprettholder en rekke av sine anklager mot staten etter at Kulturdepartementet gav radiokonsesjonen til konkurrenten Kanal 4. Selskapet sa også på en pressekonferanse onsdag at de vil søke på den ledige P5-konsesjonen, som har mindre landsdekning enn den tapte P4-konsesjonen.

I etterkant av pressekonferansen steg P4-aksjen på Oslo Børs. Etter åpningen var aksjen opp 5,9 prosent til 2,70 kroner.

Dette la P4 frem på tirsdagens pressekonferanse:

*P4s søknad inneholder like gode, eller bedre programforpliktelser enn det Kanal4 ga. Dette fremgår av en oppstilling av P4s søknad i samme format som Kanal4 leverte. Dermed er departementets skjønn feil når de hevder at Kanal4 leverte en bedre søknad.

*P4 kommer til å klage på vedtaket.

*P4 vil bringe saken inn for ESA fordi Kanal4s eiere indirekte
mottar over 30 millioner kroner i pressestøtte.

*P4 vil, avhengig av utfallet av klagesaken, vurdere et søksmål mot Staten.

*P4 vil ikke utelukke å søke på den annonserte P5-konsesjonen dersom selskapet ikke vinner frem med klage/rettssak. En rettssak og P5-søknad kan komme til å pågå parallelt.

*P4 mener tildelingen av konsesjonen til Kanal4 reiser prinsipielt viktige spørsmål om eierkonsentrasjon. Mediekonsernet Schibsted er indirekte største eier i Kanal4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere