RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

P4 får støtte fra Post- og teletilsynet

Sist oppdatert:
Post- og teletilsynet sier det samme som Norkring og Kulturdepartementet. P4 får beholde sine såkalte PI-koder når de over nyttår bytter frekvens.

Bilister har vært en viktig del av P4s kundegruppe og Kanal4 ønsker også å kapre dem. Den såkalte PI-koden på bilradioer med RDS-teknologi, har gjort at P4 har ligget lagret i en rekke bilradioer.

Både Kultur- og kirkedepartementet og Norkring har tidligere bekreftet at de ikke kommer til å foreta seg noe for å endre kanalens PI-kode, slik Kanal4 ønsker. De mener koden følger med frekvensen.

Nå har Post- og teletilsynet behandlet en klage fra kanalen, som får sin debut 1. januar neste år. De opprettholder sitt tidligere standpunkt om at PI-kodene tilhører P4.

I sin begrunnelse skriver tilsynet blant annet følgende:

Ved innstilling av de radioprogrammer lytteren ønsker å ha som forhåndslagret i sitt radioapparat legger vi til grunn at det er lytteren selv som har (og skal ha) full bestemmelsesrett.

Tilsynet legger til grunn at ingen myndigheter gir konsesjoner, frekvenstillatelser eller andre regler og reguleringer som skal bestemme over lytteres valg. I begrunnelsen skriver det at myndighetene følgelig ikke "tildeler" lyttere og dermed andeler i lyttermarkedet.

Post- og teletilsynet skriver at det potensielt finnes mer enn 4000 PI koder i Norge. Kun rundt 300 er tatt i bruk av etablerte radiostasjoner til deres ulike radioprogrammer og dermed finnes det ledige PI koder som kan tas i bruk av dem som ønsker det. De viser til at det ikke er knapphet på koder, men at de kodene som har blitt tatt i bruk kan ha fått en verdi ved at de identifiserer et bestemt program.

Den bestemte PI koden som Kanal 4 ber PT omdisponere, er per i dag tatt i bruk av P4 Radio Hele Norge AS. Denne PI koden har P4 Radio Hele Norge AS brukt siden 1993. PT kjenner ikke til at P4 Radio Hele Norge AS har til hensikt å la bruken opphøre, skriver de videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere