RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

P4 føyer seg foreløpig ikke

Sist oppdatert:
En rettslig forføyning avgjorde at P4 ikke fikk stenge de gamle frekvensene i FM-nettet, en annen rettsavgjørelse ga P4 medhold. Radiokaoset øker.

Etter innsigelser fra Kanal4 vedtok Asker og Bærum tingrett en midlertidig forføyning mot Telenor-selskapet Norkring. Konsekvensen ble at P4 ikke fikk stenge de gamle frekvensene i FM-nettet som radiokanalen planla å gjøre torsdag klokken 15.

P4 ønsker å ta i bruk de nye frekvensene før nyttår, for å få en flying start på 2004. Dette er et strategisk trekk for å gjøre lytterne vant med at kanalen flyttes til nye frekvenser på FM-båndet. Problemet er bare at P4 ikke har konsesjon for å sende på disse frekvensene i 2003. Samtidig ville frekvensene som Kanal4 tar over fra nyttår, blitt liggende døde halve desember.

Ifølge Kulturdepartementet har P4 plikt til å sende på disse gamle frekvensene fram til konsesjonstidens utløp 31. desember 2003.

Departementet truet etter at dette ble kjent med søksmål, mens Kanal4 reagerte sporenstreks. Radiokonkurrenten klaget til Asker og Bærum tingrett og Sør-Gudbrandsdal tingrett. I Asker og Bærum fikk P4-konkurrenten medhold, mens Sør-Gudbrandsdal tingrett skal ha avvist en begjæring fra Kanal4. Det skriver P4 i en pressemelding.

P4-ledelsen hevder de fikk komme til orde kun i Sør-Gudbrandsdal tingrett, ikke i den andre forføyningssaken som de skal ha tapt.

– Vi er glade for at våre argumenter ble tatt til følge i den retten hvor vi ble hørt, sier radiosjef i P4, Kalle Lisberg, i meldingen.

Ifølge Lisberg får P4, sammen med Norkring, anledning til å komme med anmerkninger også i Asker og Bærum tingrett. Det skal skje fredag klokken 10.00.

– Vi håper at dette vil føre frem, slik at vi kan gjennomføre planene om å stenge de gamle frekvensene, sier P4-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere