RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

P4 holder på bil-lytterne

Sist oppdatert:
P4 får trolig beholde den såkalte PI-koden, som gjør at bilradioer med RDS beholder innstillingen når P4 fra nyttår skifter frekvens. Det er et viktig seier for P4 og Rune Brynhildsen
- Distribusjonsselskapet Norkring bekrefter i et brev til P4 at radiokanalen vil beholde sin PI-kode etter nyttår, forutsatt at det ikke kommer vedtak eller pålegg fra offentlig myndighet, heter det i en børsmelding fra P4.

- Kultur- og kirkedepartementet og Post- og teletilsynet har tidligere bekreftet at de ikke kommer til å foreta seg noe for å endre P4s PI-kode, heter det videre.

PI-koden gjør at bilradioer med RDS-teknologi, som har radioen fast innstilt på P4, automatisk blir med P4 over på nye frekvenser etter nyttår. P4 har hele tiden hevdet at denne elektroniske signaturen en del av kanalens merkevare, og følgelig ikke en naturlig del av FM4-nettet eller selve radiokonsesjonen.

- Vi er svært tilfreds med denne bekreftelsen fra Norkring. Kanal4s trusler om rettssak og bastante uttalelser i media om at de uansett ville ta i bruk vår PI-kode, har bidratt til å skape usikkerhet hos annonsørene om vår fremtidige dekning blant bilister. Når det nå er fastslått at departement, tilsyn og distributør har helt likelydende syn på saken, håper vi denne usikkerheten er ryddet av veien, sier P4s ansvarlige redaktør og adm. direktør, Rune Brynhildsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere