RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

P4 må ut med 7,5 mill. i moms

Sist oppdatert:
P4 tapte momssaken mot staten. Radiokanalen må nå ut med 7,5 millioner kroner
I en melding fra P4 heter det at Høyesterett har opprettholdt lagmannsrettens dom i saken om merverdiavgift på premier som P4s annonsører deler ut til lytterne.

Dommen innebærer at slike premier ikke er å anse som uttak fra annonsørens lager til utdeling i reklameøyemed, men som en del av oppgjøret for en reklametjeneste (som regel et sponsorat) som P4 selger til annonsøren.

Dette skal det betales moms for, slår Høyesterett fast.

- P4 ønsker å innlede et samarbeid med Oppland Fylkesskattekontor for å finne frem til en avgiftsmessig løsning for P4s premieaktiviteter fra tidpunktet for det opprinnelige bokettersynet (1996) og frem til i dag, samt enes om hvordan P4s fremtidige premiehåndtering skal foregå i praksis for å være i tråd med domspremissene, skriver radiokanalen i en melding.

Ved årsskiftet hadde P4 avsatt 7,5 millioner kroner i regnskapet til å dekke eventuell etterberegning av avgift og renter på dette. P4 vil revurdere sin policy mhp bruk av premier for å begrense de fremtidige kostnadseffektene av domsslutningen, opplyser selskapet.

Dommen vil trolig få konsekvenser for en rekke andre aktører (bl.a. radio- og TV-stasjoner) som tilrettelegger en arena der premier utdeles på vegne av en samarbeidspartner, og går på tvers av den praksis som er blitt fulgt i mediebransjen i en årrekke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere