P4 satser på sikre kort

P4 viste mandag frem programskjemaet som skal holde på lytterne når konkurrenten Kanal4 er på lufta fra nyttår. Trygt og velkjent er tonen fra ti-åringen.

Etter ti år med monopol på kommersiell riksradio må P4 kjempe om lytterne fra nyttår. Oppskriften kanalen har valgt er mildt sagt forutsigbar.

Nye radiofjes
- Det er ikke lurt å gjøre store grep med en suksessformel som virker, sa programredaktør Trygve Rønningen da han viste frem høstens sendeskjema for radioens primtime på en pressekonferanse mandag.

De eneste nyhetene er at kanalen har sikret seg Lise Askvik og Steinar Mæhlum i programlederstallen. Askvik er i dag programleder i KlemFM og er også kjent fra TVNorges C You. Hun overtar sendetiden fra klokken ni til 11 på formiddagen, med et "ukeblad-lignende" program.

- Det blir løst og ledig og trender, livsstil, helse, sex, samliv og mote, sier Rønningen.

Liten forandring
Steinar Mæhlum har lang fartstid i NRK og har vært programleder i Kveldsåpent. Han går inn i P4s medarbeiderstab på Lillehammer.

Hvem som overtar kanalens aktualitetsmagasin 17.30 er foreløpig uklart. Dagens programleder, Svein Tore Tynning-Bergestuen, begynner i løpet av høsten i TV Norge. Foruten noen få rollebytter internt i kanalen er det helt tydelig at P4 satser tungt på det kjente og velprøvde.

- Det er en velkjent oppskrift, men det er også meningen. P4 har de best likte programlederne og ikke minst den beste musikken. Dette skal vi fortsette med, sier administrerende direktør Rune Brynhildsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.