RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

P4 ypper mot departementet

Sist oppdatert:
P4 nekter å rette seg etter Kultur- og kirkedepartementet, og fortsetter å sende i FM5-nettet før nyttår.

Fra i dag sender P4 på nye frekvenser i store deler av landet. Det legges opp til en storstilt informasjonskampanje som skal gjøre det enkelt for lytterne å finne frem til P4 på de nye frekvensene.

Men kanalen har allerede fått på pukkelen av Kultur- og kirkedepartementet for å sende i FM5-nettet før nyttår. I forrige uke sende departementet ut et krasst brev hvor de uttalte at P4s bruk av det nye nettet før tiden er brudd på konsesjonsvilkårene.

Men P4-sjef Kalle Lisberg mener seg på trygg juridisk grunn.

- Vi har gjennomgått regelverket grundig og foretar oss ingenting som strider med konsesjonsvilkår og kringkastingsregelverk ved å sende i det nye nettet. P4 er i sin fulle rett til å benytte de nye senderne før årsskiftet. Det er ikke knyttet noe spesifikt sendenett til P4s nåværende konsesjon, sier Kalle Lisberg.

Kultur- og kirkedepartementet ønsker ikke å kommentere saken videre.

- Det brevet vi sendte tidligere er kommentar nok. Vi har fått et brev fra P4 hvor de mener de ikke bryter konseksjonsloven, og vi skal svare på det i løpet av uken, sier ekspedisjonssjef i Kultur- og kirkedepartementet Roy Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere