*Nettavisen* Nyheter.

På biltur med Bart Simpson

De som har et godt forhold til de underfundige figurene i ”The Simpsons” kan nå legge ut på tidenes kjøretur.

19.01.04 19:17

Tidligere spill basert på den klassiske tegneserien har ikke vært mye å skryte av. Heldigvis støtter ”The Simpsons: Hit & Run” kjerringa opp, og er spesielt morsomt for de med et forhold til serien.

Noen mystiske sorte vogner og merkelig plasserte kameraer (blant annet på bier) har dukket opp i Springfield. Innbyggerne liker ikke det som skjer, og Bart, Marge, Homer, Lisa og Apu bestemmer seg for å kommer til bunns i mysteriet. Derfor setter de seg bak rattet i sine respektive kjøretøyer og leter i vei. Velkommen til ”GTA meets Springfield”, også kjent som ”The Simpsons: Hit & Run”.

Klikk på bildet for å forstørre.

God utnyttelse av lisensen
Spillet er bygd opp som en litt mindre og mer lineær versjon av den store klassikeren. Du velger mellom å ta imot oppdrag fra seriens ulike figurer, eller kjøre rundt og lete etter bonusløp (hvor man kan låse opp en bil) og ulike gjenstander og objekter. De forskjellige tingene man kan finne er penger, samlekort og spesielle hendelser. Sistnevnte spiller som oftest på ting sett i tegneserien, et eksempel er når man finner kameraten til Abe inne i fryseren på Kwik-E-Mart. Her ble han stående etter å ha sett Fry sin reise til fremtiden i ”Futurama”.

”The Simpsone: Hit & Run” bærer sin lisens med stil, og samlekortene gjenspeiler dette. Alle sammen inneholder informasjon om ulike objekter som har dukket opp i tegneserien. Pengene du finner brukes til å kjøpe klær eller nye biler, også disse hentet fra tv-skjermen. ”Mr. Plow” og Homers drakt fra episoden hvor han bestemte seg for å bli skikkelig tjukk, er noe av det du kan kjøpe.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjentar seg selv
Oppdragene går som oftest ut på å kjøre fortest mulig fra ett sted til et annet, og uheldigvis er dette spillets store fallgruve. ”Hit & Run” blir veldig repeterende, selv om figurene konstant serverer ferske fraser hentet rett fra skjermen (”2, 4, 6, 8. You suck, I great”). En ting som dog er litt morsomt med oppdragene, er navnene som alle (igjen) er hentet fra tv`n. For eksempel er det ett av de tidligste som heter ”S.M.R.T”.

Er du fan av serien, kommer spillet til å by på stor underholdning grunnet det faktum at du får herje som du selv vil rundt om i Springfield. Konklusjonen blir altså at hvor mye moro du kommer til å få med spillet er helt avhengig av din interesse for serien.

Klikk på bildet for å forstørre.

”Ekte” stemmer
Grafisk holder ”Hit & Run” et greit nivå, og stilen tilsvarer den i tegneserien. Vi har med andre ord både sett penere og styggere spill. Lydsiden er derimot helt genial, utviklerne har nemlig hentet inn de ”ekte” stemmene. Det vil si at når Homer snakker, så er det faktisk Homer som snakker, og ikke en kopi hentet på den lokale ”Talentløse skuespillere”-butikken. Kontrollen sitter med en gang, så dette er et spill hvem som helst kan lære seg i løpet av fem minutter.

Alt i alt er ”The Simpsons: Hit & Run” en tittel som vil ha varierende appell, alt etter hvor fan du er av tv-showet. Det som uansett trekker ned er at spillet fort begynner å gjenta seg selv og at grafikken ikke er helt på topp. Elsker du ”The Simpsons”, er dette vel verdt en investering. Resten bør holde seg til det kommer et virkelig bra spill basert på serien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.