RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På børs igjen etter 16 år

Sist oppdatert:
16 år etter at Block Watne ble kjøpt av børs, kan selskapet nok en gang havne på børsen. Nå har styret i boligbyggeren søkt Børs om notering av selskapets aksjer. SEB Enskilda er valgt som tilrettelegger for børsnoteringen.
Hensikten med en børsnotering er å gi en av Norges ledende boligbyggere økt finansiell styrke og fleksibilitet.

Block Watne har totalt bygget mer enn 80.000 boliger, og leverer årlig mer enn 1.000 nye boliger. I fjor hadde selskapet en omsetning på drøye 1,2 milliarder kroner, og omsetningen har økt stabilt de siste årene. Resultat før skatt var på 141 millioner kroner.

- Den jevne veksten i omsetning og de gradvis bedre resultatene gir oss et godt utgangspunkt for en videre utvikling av konsernet. Nå ønsker vi oss den finansielle styrken og fleksibiliteten som følger av en børsnotering, sier konsernsjef Lars Nilsen i Block Watne Gruppen ASA i en melding.

Konsernsjefen eier hele selskapet, etter at han kjøpte ut søsknene for ett år siden, men vil nå altså tilby Block Watne-aksjer til alle med penger og mulighet til å handle på børsen.

Nilsen vurderer å redusere sin eierandel ned mot 40 - 50 prosent for å sikre aksjen god likviditet. Samtidig planlegges det en emisjon for å styrke selskapets balanse.

SEB Enskilda er valgt som tilrettelegger for børsnoteringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere