Gå til sidens hovedinnhold

På bystyremøtet: Ting tar tid for TT

Bystyremøtet var som et avhør mot Cecilie Bræin. – Vi trenger mer tid til evaluering, svarte byrådet for Miljø og Samferdsel.

OSLO: – Med hensyn til spesielt interesserte tar vi saken om TT-ordningen først, uttaler ordfører Fabian Stang når bystyremøtet startes.

Berørte brukere og opprørte foreldre er blant de som sitter i galleriet i håp om å få svar på sine spørsmål.

Nødvendig forandring

– Oslo kommune fikk en bot på 42 millioner kroner for å ikke ha oppdatert ordningen fra den forrige, sier Himanshu Gulati (Frp).

Dette presiserer Maziar Keshwari (Frp) i klagene mot FRP og Høyre.

– Dette er ingenting annet enn et spill for galleriet, svarer han når bystyret nekter å ha vært med på Fremskrittspartiets holdninger til denne saken.

– Det er lett å tenke seg hva slags menneskesyn man sitter med når en degraderer systemet på denne måten, uttaler Erling Folkvord (Rødt).


– Dette var landets beste ordning fram til 11. november, etter det innså vi at «det var for godt», sier Rune Gerhardsen (A).

Dette er et av flere kommentarer mot byråd Brein. Flere representanter stilte spørsmål som hvor lang tid det skulle ta, og hvor mange brudd på kontrakten det skulle begås før man sa opp oppdragstakeren Samres.

– Vi trenger mer tid for evaluering, svarte Cecilie Bræin gjentakende på flere av spørsmålene.

Prøver å forsvare

Det legges frem tall fra Samres der byråd Cecilie Bræin forsøker å overbevise om at ordningen er på bedringens vei, men hun kritiseres og får lite troverdighet siden tallene er hentet fra oppdragstakeren selv.

I statistikken viser den gjennomsnittlige forsinkelse en forbedring fra 11 minutter til 5 minutter på 5 uker.

– TT-ordningen fungerer nå i hovedsak tilfredstillende for majoriteten av TT-brukerne, 26. januar ble en overgangsordning vedtatt for å lette overgangen for enkelte brukergrupper i oppstartsfasen. Om lag 50 personer har tilmeldt seg denne ordningen. Det arbeides kontinuerlig med avvikshåndtering med påfølgende kvalitetssikring, både hos kjørekontoret og transportørene, som følger opp med sine sjåfører, sier hun.

Cecilie Bræin lover kontinuerlig møter med Norges Blindeforbund, NHF, Handikappedes Barns Foreldreforening og NFU til ordningen er tilfredstillende.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte