RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På denne skolen må du ha mobil

Sist oppdatert:
Mens resten av verdens skoler forbyr mobilbruk i klasserommet, gjør en amerikansk skole det stikk motsatte.

(BiipMag.no): I april skrev BiipMag.no om lærerne i Rogaland som var luta lei av at elever sløste bort dyrebar undervisningstid på elektronisk utstyr, som for eksempel datamaskiner, ved å surfe på Facebook og YouTube. Nå har en amerikansk skole gjort det stikk motsatte, og deler ut iPhoner til elevene. Årsak: undervisningen blir lettere og bedre.

Lekser på mobilen
Det er det amerikanske Abilene Christian University som nå deler ut Apples mobiltelefon iPhone 3G til to tredeler av studentene. Smarttelefonen skal elevene bruke til å foreta idemyldring og til å få utlevert fagstoff og podcasts (radioprogram for iPhone og iPod, journ.anm.) trådløst på.

Og også foreleserne skal kunne dra nytte av å ha den populære Apple-mobilen. Blant annet skal fravær i timene foretas ved elektronisk, automatisk registrering av iPhonene.

Like viktig som bøker
I en rapport utgitt i fjor om teknologiens påvirkning på læremetodene, skriver forfatterne at teknologiske duppedingser i undervisningen snart vil bli like viktig som bøker.

- Dette er en ny plattform for læring, på samme måte som bærbare pc-er var det, sier William Rankin, visedirektør for det mobile læringsprosjektet ved skolen til MSNBC.

Siste fra BiipMag.no: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere