RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På fisketur til Spermbanken

Noen stedsnavn pirrer reiselysten litt ekstra. Bli med på en hysterisk rundreise i Norge.

(SIDE2): Norge har en rekke uheldige stedsnavn som kan få tankene til å gå i alle mulige retninger. Programmet «Typisk norsk» lagde en flott liste, men her kommer det en oppfordring om å besøke disse spesielle plassene.

Vi tok turen til Spermbanken, som ikke er lange turen om man bor rundt Oslofjorden. Her kan man virkelig få napp, men da tenker vi først og fremst på sjøørreten. Enten man satser på fluefiske eller sluk er en mulig storfangst innen rekkevidde. Vår og høst er den beste tiden å dra på fiske, men området kan friste med behagelig badetemperatur på sommeren.

Ta fergen fra Aker brygge til Nesoddtangen og gå en halv time langs halvøyens østlige del. Når du er kommet til strandkanten ved Berger og Fjordvangen er du fremme.

Er du først i Oslo, ta gjerne turen innom Ballerud. Denne plassen finner du på Lindeberg, men også Bærum og Skedsmo har et stedsnavn som dette.

Larvik er ellers godt representert i denne sammenheng. Fisebukta, Marthahølet og Fisebuodden burde friste mange båtfolk på sommerferie. Har du først ankret opp her, har du i alle fall noe å skrive hjem om.

Vår berømmelige bakdel kan også være verdt et besøk. Rompedalen i Kvinesdal, Romperud i Rælingen og Rompeskogen utenfor Sandnes er noen gode eksempler.

Tanken på hvordan det ser ut nede i Skrukkehølet i Lardal, Faenshølet på Tjøme, Hurrahølet i Askim, Svenskehølet i Nordmarka eller Fredagshølet på Hvaler pirrer jo også reiselysten litt.

Kjenner du noen morsomme stedsnavn, enten her hjemme eller i utlandet. Send oss en e-post med litt informasjon.

Her er hele topp 10 listen fra «Typisk norsk» på NRK:

1. Tissvassklumptjønnin (Lierne)
2. Skrukkefylla (Flå)
3. Lortegrauten (Notodden)
4. Suggetjønn (Bø i Telemark)
5. Skrukkehølet (Lardal)
6. Faenshølet (Tjøme)
7. Sædingsdragdrenken (Nordland)
8. Kyrkjebyrkjeland (Bergen)
9. Svinliknubben (Steigen)
10. Trynedalen (Lardal)

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere