Gå til sidens hovedinnhold

På frierferd i Rådhuset

– For de i Rådhuset er Bølerlia 73b bare nok en tomt som skal omreguleres. For oss handler det om våre barns trygghet, sier butikkmotstanderne fra Bøler.

BØLER/RÅDHUSET: I forrige uke var aksjonsgruppa mot butikk i Bølerlia 73 b i Rådhuset.

Nok en gang er striden mellom lokalbefolkningen på Bøler og gårdeieren som vil ha butikk i parkeringshuset havnet på byutviklingsbyrådens bord.

Butikkmotstanderne mener en dagligvarebutikk ikke trengs her, og at det vil føre til trafikkaos og farlige situasjoner for alle barna som ferdes i området. Parkeringshuset ligger nemlig midt mellom Nøklevann skole og to barnehager.

Plan- og bygningsetaten mener imidlertid at de trafikktiltak som eier har foreslått er gode nok til at de anbefaler butikken innerst i Bølerlia.

– Alle er imot!

Bård Folke Fredriksen (H) hadde ikke anledning til å møte dem, men ildsjelene fikk lagt frem sine synspunkter til byrådssekretæren.

– Vi gjentok alle de gode argumentene mot etablering av butikk. Og vi gjentok at absolutt alle er imot - borettslag, skoler, barnehager, bydelsutvalget og enkeltpersoner, fastslår Pia Erikstad.

Hun var i Rådhuset sammen med Sigrid Holm, Hilde Kinge Ovstein og Ane Hjort Guttu.

LES OGSÅ: Bølerfolk mener lokaldemokratiet blir overkjørt

Behandles til høsten

– Sikkerheten til barna våre er viktigst av alt, og den er truet. Byrådssekretæren støttet oss i at det er viktigst, men det er jo vanskelig å være uenig i det, sier ildsjelene.

Noen løfter ble ikke gitt, utover at saken skal behandles til høsten. Byrådsavdelingen regner med å ha et forslag ferdig til byutviklingskomiteen i bystyret i august/september.

– Da vil vi be om et møte med komiteen, sier de engasjerte bølerbeboerne.

– Vi har fått mer pågangsmot og gir ikke opp denne saken. Vi skal stå løpet ut. AP/SV i Rådhuset har gitt signaler om at de vil stemme imot butikken, og vi håper Høyre lokalt vil plage byråden litt i denne saken, sier Erikstad.

Ber om støtte

Aksjonsgruppa er opptatt av å holde reguleringssaken varm.

– Det har gått så lang tid at mange blir litt apatiske, og det er et paradoks at en sak som så mange er imot er prisgitt noen få ildsjeler, sier de.

– Derfor er det viktig at folk hjelper oss. Vi er ikke fremmed for nye aksjoner, og da må nærmiljøet støtte opp, sier ildsjelene.

Du kan lese alle saksdokumenter for Bølerlia 73 i saksinnsyn på Plan og bygningsetatens nettside.

124 mot 30

Noen av de som støtter opp er klasse 3A på Nøklevann skole. De har hatt spørreundersøkelse og skrevet innlegg til lokalavisen.

– Vi vil ikke ha butikk fordi barn kan bli kjørt på, skriver barna i innlegget sitt.

– 7. klasse kan kjøpe godteri og da blir det enda mer søppel i skolegården. Det er også to barnehager og en barneskole her. Da blir det farlig fordi det blir mange biler som kjører forbi. Vi har to butikker allerede. Personen som har bestemt at det skal bli butikk her vet ikke hvordan det blir på Bøler da, siden han ikke bor her, påpeker klassen.

– Vi har hatt spørreundersøkelse. Vi spurte 154 personer på skolen, og 30 ville ha butikk og 124 ville ikke ha butikk. Vi har også sendt brev til Jens Stoltenberg, avslutter elevene i brevet til Nordstrands Blad.

FLERE SAKER FRA DITTOSLO:

Her kan det komme nytt vinmonopol

Seks nye boligblokker på Skullerud

Frekke tyver stjal Wenches krukker

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping