*Nettavisen* Nyheter.

På kalenderen - januar/februar

Det skjer mye både hjemme og ute i den store verden i januar og februar. Foto: (Reiser & ferie)

Se hva som skjer der du skal i januar og februar.

13.01.11 08:42

Følg oss på FACEBOOK

Dette skjer i verden

Stockholm

Teater – Premiere 12. februar
Klassikeren «Tartuffe» er en av den franske dramatikeren Molières udødelige klassikere, og settes opp på Stockholm stadsteater i vinter. Tartuffe er en uovertruffen hykler som lurer seg inn i en fornem familie ved å utgi seg for å være en uselvisk og enkel mann. Egentlig er han ute etter husets frue, noe alle utenom hennes ektemann gjennomskuer.
www.stadsteatern.stockholm.se

PÅ KJØL GJENNOM SVERIGE

Dublin

Lekeutstilling – 13. februar
13. februar kan du besøke leketøysmessen i Dublin på Clontarf Castle Hotel. Her møtes samlere fra hele verden for å se, kjøpe og bytte til seg leker og andre samlerobjekter. Antikke dukker, teddybjørner, biler og togsett. Gamle og nye leker i skjønn forening finnes her til glede for barn i alle aldre.
www.dun-laoghaire.com/dir/toyfair/

SLØS ELLER SPAR I DUBLIN

Helsinki

Musikkfestival – 3.–11. februar
Musika Nova er en årlig musikkfestival som favner samtidsmusikk fra hele Europa. Festivalen er en av de fremste sitt slag i denne delen av verden og fronter samfunnsmessige høyst aktuelle temaer gjennom et unikt utvalg av komponister, verk og artister.
www.musicanova.fi

SLØS ELLER SPAR I HELSINKI

London

Kunstutstilling – 19. januar–25. april
Tate Modern viser arbeidene til Gabriel Orozco, en leken og nyskapende kunstner som har skapt vel så mye utenfor som inne på atelieret sitt. Orozco er født i Mexico og lager fantastiske og unike skulpturer og sublime fotografier av hverdagslige gjenstander i unike kombinasjoner og situasjoner.
www.tate.org.uk

10 HEITE STORBYER

Reykjavik

Selskapsdans – 14.–16. januar
For fjerde år på rad arrangeres internasjonal konkurranse i selskapsdans i Laugardalur sportssenter i Reykjavik. Det starter med konkurranse for nybegynnere og deretter følger åpen tevling i Standard og Latin. Dansere i toppklasse fra hele verden deltar og garanterer førsteklasses show og underholdning for publikum.
www.dansskoli.is

ULMENDE ISLAND

Miami

Festival – 14.–16. januar
Art deco-festivalen i Miami er en hyllest til denne stilepoken fra 1920 og -30-årene, som preget alt fra jazz til biler. I tillegg til auksjoner der du kan kjøpe vakre og unike gjenstander, kan du lære mer om emnet på forelesninger og workshops.
www.mdpl.org

FLORIDAS BESTE STRENDER

Paris

Teater – 19. januar–20. februar
Det franske komedieteateret i Paris viser forestillingen «La Maladie de la famille M.» som handler om en far med to døtre og en sønn i en liten by. Kona er nettopp død og faren Luigi har mistet fotfestet i livet. Alt skranter, både den psykiske og fysiske helsen. Et herlig bittersøtt stykke fremført med varme og skråblikk.
www.comedie-francaise.fr

5 SMAKFULLE RESTAURANTNYHETER

Wien

Kunstutstilling – 11. februar–29. mai
MUMOK, det moderne museet i Wien, viser sin fantastiske samling med klassisk modernisme. Verkene vil presenteres og diskuteres med utgangpunkt i det tidsrommet de oppsto i og hvordan de ble tatt imot av tidens publikum. Utstillingen er inndelt tematisk i figurativ og abstrakt kunst og portretter.
www.mumok.at

STILSIKKER SØVN

San Francisco

Festival – 17. januar
I hele USA feires fødselsdagen til borgerettighetsforkjemperen og de svarte amerikanernes talsmann; Martin Luther King jr. I San Francisco arrangeres feiringen av en egen komité gjennom en rekke høytidelige seremonier og festiviteter. Fredsmarsj gjennom byen står også på programmet med normalt rundt 20 000 deltakere.
www.norcalmlk.org/2011

SLØS ELLER SPAR I SAN FRANCISCO

København

Kunstutstilling – 11. februar–29. mai
Utstillingen Fred og frihed på Louisiana viser hundre bilder av en av vår tids største malere, Pablo Picasso. Museet fokuserer på Picasso som en politisk og fredselskende kunstner og viser verker som gjenspeiler et sterkt politisk og sosialt engasjement, blant annet Mødre og musketerer, Krig og fred og Fredsduen.
www.louisiana.dk

KØBENHAVN PÅ SPAREBLUSS

Det skjer i Norge

Oslo

Musikal – premiere 3. februar
«The Producers» på Oslo Nye Teater kombinerer humor og musikk i stykket om Broadway-produsenten Max Bialistock og hans jakt på New Yorks dårligste stykke. Max planlegger å bli rik ved å sette opp en fiasko og stikke av med forsikringspengene. Møt Anders Hatlo, Inger Louise Asbjørnsen og Geir Kvarme i denne festlige musikalske komedien.
www.oslonye.no

8 BEGIVENHETER I 2011

Stavanger

Teater – premiere 29. januar
På Rogaland teater kan du oppleve Arne Garborgs mesterverk «Haugtussa», en gripende forestilling om drømmer, trolldom og den store kjærligheten. I stykket følger vi Veslemøys utvikling fra liten jente til voksen kvinne i møtet med forelskelse, svik og sorg. Veslemøy tolkes av Maria Dommersnes Ramvi.
www.rogaland-teater.no

Longyearbyen

Jazzfestival – 2.–6. februar
Polarjazz er verdens nordligste jazzfestival og finner sted i eksotiske Longyearbyen på Svalbard. Her kan du lytte til vakre toner, av blant andre Solveig Slettahjell, Halvdan Sivertsen og Interactivo, mens isbjørnene tusler rundt bare en liten snøscootertur unna.
www.polarjazz.no

Tromsø

Filmfestival – 18.–23. januar
Tromsø Internasjonale Filmfestival arrangeres for 21. gang i år. Festivalen er Norges største i sitt slag med over 50 000 solgte billetter i 2010. Mørketiden gjør det dessuten mulig å vise filmer ute på torget, rett og slett en uforglemmelig opplevelse!
www.tiff.no

6 TIMER I TROMSØ

Kongsberg

Musikkfestival – 26.–30. januar
Glogerfestspillene i Kongsberg har pågått i ti år og startet opp med at Glogerorgelet i Kongsberg kirke ble ferdig restaurert. Festivalen er først og fremst en klassisk musikkfestival, og blant årets artister finner vi Det norske solistkor og ten Thing, sistnevnte et fantastisk ensemble med unge blåsere ledet av trompetisten Tine Thing Helset.
www.glogerfestspillene.no

Bergen

Teaterpremiere – 15. januar
Stykket «Blå jakt» har urpremiere på Den Nationale Scene 15. januar, og blir ganske sikkert en herlig teateropplevelse for hele familien. Stykket er basert på «Fiskenes ukjente liv» av Bergljot Børresen, en sprudlende og innsiktsfull beretning om hva som egentlig skjer på havets bunn.
www.dns.no

6 TIMER I BERGEN

Fredrikstad

Kunstutstilling – 22. januar–13. mars
I januar åpner Østfold Kunstnersenter to spennende utstillinger med vidt forskjellige kunstneriske uttrykk. Bak utstillingen «Knyttet sammen» står tekstilkunstneren Turid Holter og bak den andre, «The Harmeson Boys», står Markus Stabel med arbeider innenfor videoinstallasjon og foto.
www.kunstnersenter.no

Trondheim

Teaterpremiere – 17.–27. januar
Trøndelag teater setter opp stykket «Vinterreise – vårdrøm», et gjestespill fra Nord-Trøndelag Teater. Stykket handler om kvinnesaksforkjemperen Fredrikke Marie Qvam, en viljesterk og spesiell kvinne som startet Norske kvinners sanitetsforening og var gift med statsminister Anton Qvam.
www.trondelag-teater.no

6 TIMER I TRONDHEIM

Lillestrøm

Konsert – 30. januar
I vinter kan du oppleve Hot Club de Norvège på Lillestrøm kultursenter. Gruppen er uten sidestykke hva spilleglede og entusiasme angår, og har turnert verden rundt siden 70-tallet med fengende musikk inspirert av den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt.
www.lillestrom-kultursenter.no

Kristiansund

Operafestival – 9.–15. februar
Operaen i Kristiansund arrangerer operauke i midten av februar, med mye flott på programmet. Her kan du for eksempel nyte en helaften i Puccinis navn, lytte til Die Schöne Magelone av Brahms eller svinge deg i takt med musikken til Barrio Tango, et ensemble av norske musikere som spiller ypperlig tango.
www.oik.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.