*Nettavisen* Nyheter.

På kryss og tvers

Slik bruker du sommerens heteste mønstre.

01.07.09 07:59

(LXUS.no) Gingham, madras og kretong har lenge vært overklassens hellige treenighet hva sommermønstre angår. Nå har imidlertid mønstrene fått innpass også hos hipsterne, og striper og ruter er ikke lenger forbeholdt pappagutter med platinakort og egen yacht.

KORT OG GODT: Madras-rutete shorts i blåtoner fra Ralph Lauren.

LES OGSÅ:
Ti sikre sommertrender
Kan du sandalreglene?
Motehus avler egne krokodiller

Let etter ditt favorittplagg hos preppy designere som Tommy Hilfiger, Hugo Boss og Ralph Lauren eller finn rimeligere varianter i kjedebutikkene. Og dersom du er usikker på hvordan du skal gjøre mønstrene til en del av din sommergarderobe, kan du jo lære av moteekspertene hos Men.Style.com:

1. Madras

Madras-mønster skal aldri brukes fra topp til tå! Sats på ett plagg - som for eksempel en shorts eller en skjorte - og sett det sammen med ensfargede basisplagg.

Det fargerike madras-mønsteret har vært på markedet i mange år, men før du leter i bestefars skap bør du være klar over at trenden likevel har forandret seg noe opp gjennom årene. Safrangult og signalrødt er ikke lenger det hippeste du kan ikle deg. Sats heller på kalde farger som marineblått, grønt og hvitt, og dersom du ønsker innslag av varmere farger bør du heller gå for små hint av røde og gylne toner.

Kortermede skjorter passer fint til mørke jeans, mens langeermede er fine til kaki-shortsen.

2. Gingham

Tidligere denne måneden ga vi i LXUS deg handlelisten som gjør deg til sommerens best kledde, og et av plaggene vi foreslo var en gingham-mønstret skjorte. Gingham-mønster er ikke lenger forbeholdt hyttegardiner, og alle moderne menn bør ifølge Men.Style.com eie enten en skjorte eller et slips i dette mønsteret.

Gingham får deg utrolig nok til å se både kul og myk ut på en gang, og om du var i tvil: det er noe alle damer digger. Designerne bruker nå det smårutede stoffet i alt fra slips til blazere. På jakkefronten bør du holde deg til mørke farger om du skal velge dette mønsteret, men om du går for et slips er alle farger lov. Vær heller ikke redd for å velge mer stormønstrete varianter av gingham for en moderne vri på klassikeren.

3. Kretong

Kretong eller krepp - kjært barn har mange navn. Rynkene i dette spesialsydde bomullsstoffet hindrer stoffet i å klistre seg til kroppen og er deilig på varme sommerdager. At det i tillegg puster og veier lite er en ekstra bonus i heten.

Kretong av god kvalitet er både maskulint og elegant. Stoffet holder seg dessuten godt i vask, og du slipper å stryke. Hva mer kan man ønske seg av en sommerbukse?

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.