Gå til sidens hovedinnhold

På nye eventyr

Miljødetektiven Blekkulf har lagt forstørrelsesglasset på hylla og blitt havforsker når han snart dukker opp i gjen på TV-skjermen.

Nydalen: Blekkulfs "mamma" Bente Roestad og produsent Berit Steen i Nordisk film jobber for tiden med et prosjekt som etter planen vil komme på skjermen ved årsskiftet 2008/2009.
- Miljøvern er viktigere nå enn noen gang, og Blekkulf er opptatt av hvordan forurensning og utslipp skader livet i havet. Mange av Blekkulfs venner har havnet på sjøsykehuset og nå vil han se nærmere på hva som skjer med våre nære havområder, sier Roestad engasjert. I den nye serien har han fått seg både u-båt og dykkerutstyr for å komme seg tett innpå skumle skipsvrak. Barn kan lett lett bli skremt når de hører om klimaforandringer, naturkatastrofer og giftutslipp på TV.
- Blekkulf er en optimist og skal ikke lage skremselsbilder. Alt han vil er å leke med vennene sine i rent vann. De som er opptatt av naturen er glade i den, og det er Blekkulf. Han skal gi barn framtidstro og vise at det nytter å gjøre noe, sier Roestad.
På verdens miljødag i juni i fjor sendte NRK en ny tegnefilm om Blekkulf og vennene hans. Steen forteller at den kommende serien sannsynligvis vil bli laget i 3D.
- 3D-animasjon er tidens språk og det gir fantastiske muligheter til å skildre livet under vann, sier hun. Det vil i første omgang bli produsert 13 episoder på ti minutter hver, men Roestad og Steen drømmer om dobbelt så mange, og kanskje også en hel film.
- Så langt er det ikke ideene, men finansieringen det står på. Vi leter etter samarbeidspartnere som vil støtte proskjektet økonomisk, sier Steen.
Blekkulf har allerede blitt brukt av miljøvernorganisasjoner verden over for å lære barn om miljøvern. Med eksport av den nye serien til utlandet har Roestad og Steen tro på at Blekkulf kan bli en internasjonal miljøstjerne.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis