*Nettavisen* Nyheter.

På Østlandet kan det bli opp mot 20 grader onsdag

Onsdag kommer sommervarmen på en snarvisitt til Østlandet, men den blir ikke lenge.

20.08.19 20:28

Den første delen av uka har vært våt og kald over store deler av Norge. I tillegg har flere steder opplevd lyn og torden. Meteorologisk institutt kom med et værtips mandag: Ha både solbriller og paraply klare, det blir ustabilt og skiftende vær i hele Norge.

På onsdag kommer derimot sommerværet tilbake til Østlandet, med temperaturer opp mot 20 grader, det skriver Meteorologisk institutt på Twitter. På Vestlandet vil temperaturene være litt mer moderate med 16-17 grader, mens det i Nord-Norge vil være temperaturer på rundt 13-15 grader.

Varmen varer dessverre ikke lenge, for allerede på torsdag kommer regnet tilbake til Sør-Norge. Ifølge yr.no er det meldt kraftig regn med 10,4 - 19,4 millimeter nedbør mellom klokken 06 og 12 torsdag i Mandal.

Natt til tirsdag regnet det også kraftig flere steder på Vestlandet, med hele sju steder der det regnet mer enn 50 millimeter på et døgn. Aller mest nedbør var det på Sauda i Rogaland, der det regnet hele 74,7 millimeter.

I tillegg til regn, har det også vært en del tordenvær rundt omkring. Tirsdag kveld kan det komme nye bølger av torden i Nord-Norge, Midt-Norge og på Østlandet. Fra mandag til tirsdag ble det registrert rundt 3500 lynnedslag i Sør-Norge.

Her kan du sjekke selv hvor mange lynnedslag som forekommer i landet i sanntid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.