RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På plass i Barcelona med toppa lag

Sist oppdatert:
BARCELONA (vif.no): Vålerengas juniorlag er på plass i Barcelona og er klare for fem dager med topp internasjonal motstand i Mediterranean International Football Cup (MIC). - Vi er skikkelig i flyten om dagen og jeg tror vi kan bite fra oss i Barcelona, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif.no.

- Vi har dratt til Barcelona med det vi har tilgjengelig av spillere. Kristian Brix er i Sogndal, mens Harmeet Singh og Mohammed Fellah blir værende på La Manga med a-laget, men vi får med oss Fredrik Carlsen fra a-troppen, samt Amin Nouri og Adnan Haidar som stort sett har vært med a-laget i vinter.

- Vi stiller en sterk tropp som er toppa ut fra de forutsetningene vi har.

Uoffisielt VM
Mediterranean International Football Cup blir gjerne kalt et uoffisielt VM for klubblag, men det er også en del landslag som deltar. I juniorklassen stiller blant annet Brasil, Portugal og Mexico med sine ungdomslandslag. Ellers deltar mange av La Liga-klubbene med sine juniorlag. Espanyol, Atletico Madrid og Real Madrid er blant klubbene som deltar. Vålerenga har havnet i pulje med japanske Kashiwa Reysol og de katalonske lagene FP F Calella og Farners Selva.

- Jeg kjenner godt til denne turneringa fra før og vet vi kommer til å møte ekstremt tøff motstand. Kampene er imidlertid bare 2x25 minutter og vil nok derfor bli jevnere enn om vi hadde spilt nitti minutter. Dersom vi er effektive kan kampene tippe vår vei.

- Det japanske laget skal være veldig godt, men det er vanskelig å spå hva slags nivå de ligger på. Vi bør absolutt henge med og ambisjonen er uansett å vinne pulja. Såpass tro må vi ha på oss selv, sier Mikkelsen.

- Jeg har kikka litt på veien videre. Dersom vi vinner pulja møter vi toerlaget i pulja til Espanyol før juniorlandslaget til Brasil sannsynligvis venter vinneren i kvartfinalen. Turneringa blir en kjempeutfordring for oss

I flytsonen
Både kamp- og treningsvinteren har vært god for Vålerengas u-gruppe. Eliteturneringa i Barcelona er siste test før interkretsserien sparkes i gang mot Lillehammer på Valles splitter nye kunstgress 27. mars.

- Vi er skikkelig i flyten om dagen og jeg tror vi kan bite fra oss i Barcelona. Vi tar denne turneringa som et ledd i oppkjøringa til sesongen. Vi føler at vi er godt i gang og har en veldig positiv tone i gruppa.

- I år er vi veldig sterke som gruppe. Vi er ikke bare enkeltspillere, avslutter Mikkelsen.

Kampprogram - gruppespill:
19.03.2008 10:00 Kashiwa Reysol - Vålerenga, Platja D'aro
20.03.2008 12:00 Farners Selva - Vålerenga, Sta Coloma de Farners
20.03.2008 18:00 Vålerenga - FP F Calella, Sta Coloma de Farners

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere