På plate sammen med Weezer

Hva har en student, tømrer, en lastebilsjåfør og en leketøysbutikk- medarbeider til felles? Jo, sammen har de fått en sang på den offisielle Green Day tribute samle-CD-en.

18.08.03 13:25

Bandet McDolly har brukt internett for å promotere seg selv hele veien. Bandets talsmann Thomas M. Aadland mener internett er et genialt sted for musikere å boltre seg i, og fordi de er hyppige internettbrukere har de kanskje endelig fått det store gjennombruddet de har ventet på.

Plateaktuelle
Tidligere i år etterlyste plateselskapet Skunk Ape Records band som ønsket å være med på Green Day sin tribute CD. Denne blir lagt ut for salg 22. juli på det amerikanske markedet, samt på internett.

I februar sendte gutta i McDolly inn sin Green Day Cover av sangen Macy’s Day Parade, og 2 måneder etter fikk de beskjed om at de hadde blitt plukket ut.

Hyller forbildene
– Dette var stort for oss. Green Day er jo tross alt de som fikk oss til å starte bandet. Green day er også en av de bandene som fikk «nye ører» til å høre på punk, og det har til dagsdato resultert i at intereessen for punk har aldri vært så stor som den er nå.

Weezer har også fått en sang med på skiva. Sangen Macy’s Day Parade er opprinnelig en ballade, men gutta i McDolly har gjort en ny vri på sangen og tatt den opp et par hakk.

Punk genre til å gå i surr av
Thomas mener det er vanskelig å gi noen ordentlig definisjon på de forskjellige punk-genrene, da mange er av forskjellig oppfatning. Men han prøver så godt han kan i korte trekk...

Old School Punk
En litt mer primitiv form for punk med mye politiske tekster.

New School Punk
Sangene er blitt mer komplisert enn før, sangene er raske, melidøse, tekstene kan være morsome og andre ganger seriøse og inspirerende. Der setter man sterke skiller, mener Aadland

Pop Punken
Er punk stilen man kan lett begynne å like uten å vite at det er en ny genresasjon av Punk. dette pga simple men fengende «gjøre deg glad» vers/ref, tekster med generelt de samme tekstene som i newschool punken ,ungdommes hverdagsliv, problemer i samfunnet, jenter eller en artig histiorie som rettogslett er diktet opp.

Ska-Punk
Punk med reggae ingredienser, ingen grenser for hva teksten må handle.

McDolly mener selv de er en slags blanding av Pop-Punk og New School Punk, med hovedvekt på Pop-punken.

Noen stikkord angående punken...
– Klær har ingenting med punk å gjøre. Punk handler om holdning ikke stil.

– Gjør ting på din egen måte, ikke kopier andre. -

– Gamle helter, de som var med å starta det hele: Band som Sex pistols, Ramones, The New York Dolls, The Clash, Stiffed little fingers, Exploited, UK Subs, The Dead Kennedys, Bad Religion osv..

Album en pop-punk bør ha:
1. Sex pistols - «Never mind the bullocks»
2. Et Ramones - The Ramones«
3. Operation Ivy albumet »Energy«
4. NOFX - »White trash, two heebs and a bean
5. No use for a name - «Leche con carne»
6. Green Day - «Dookie»
7. Offspring albumet «Smash»
8. Rancid . «...And out come the wolves»
9. Blink 182 - «Dude ranche»
10. Millencolin - «Pennybridge pioneers»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.