RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PA Resources i krangel

Sist oppdatert:
Det har oppstått krangel mellom operatøren og blant annet olejselskapet PA Resources på en blokk utenfor Ekvatorial Guinea.
Det er operatøren for blokk H utenfor det vestafrikanske landet Ekvatorial Guinea, Pioneer Natural Resources, som nå har havnet i disputt med de øvrige partnerne i blokken, inkludert Oslo-noterte PA Resources.

Tvisten fører til at boringen av den andre letebrønnen på blokken nå er utsatt og partene går nå til domstolen for å få en voldgiftsdom. Bakgrunnen for tvisten er uenighet om hvordan og når letebrønnen skal bores, samt kostnadene tilknyttet boringen.

PA Resources har en beskjeden andel i blokken på kun 3,1 prosent.

I tillegg til PA Resources så er det selskapene Roc Oil Equatorial Guinea Company og Atlas Petroleum International Ltd som er uenige med operatøren på blokken.

Det er tolkningen av en farm-in-avtale som PA Resources og de to andre selskapene inngikk med operatøren i 2004 som det nå er uenighet om. Operatøren er ifølge avtalen forplitket til å dekke visse kostnader for å få andelen i blokken.

Pioneer har meddelt de andre selskapene at de ikke vil gjennomføre boringen av den andre letebrønnen, og at de anser seg som frie fra videre finansiering forpliktelser. Dette bestrides av PA Resources og de andre.

Det forventes ikke at boringen vil bli påbegynt før det foreligger en voldgiftsdom i tvisten. Operatøren har 50 prosent i blokken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere