RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PA Resources mer enn dobler reservene

Sist oppdatert:
Oljeselskapet PA Resources har nå fått på plass en kraftig oppjustering av selskapets oljereserver i Tunisia etter en rekke vellykkede boringer
En ny reserverrapport utarbeidet av tredje person viser at Didon-feltet og funnene på Zarat-lisensen nå innholder påviste og sannsynlige reserver på hele 189 millioner fat oljeekvivalenter.

PARs andel av dette er 22,9 millioner fat oljeekvivalenter.

Oljeselskapets totale reserver øker som følge av rapporten med 124 prosent til totalt 30.9 millioner fat oljeekvivalenter. ette fordeler seg med 21,1 millioner fat olje og 9,8 millioner fat gass.

Den nye reserverapporten inkluderer ny informasjon fra produksjonsbrønnen Didon 4 samt en ny Petrel simuleringsmodell. Det gir totale reserver i Didon-feltet på 32,9 millioner fat olje. PAR har en eierinteresse på 22,22 prosent i feltet.

For Zarat-feltet er det nye reserveranslaget på 156,1 millioner fat, hvorav PARs andel er 15,6 millioner fat oljeekvivalenter olje og gass. PAR en eierinteresse på 9,99 prosent i lisensen forutsatt at det nasjonale tunisiske oljeselskapet ETAP utnytter sin rett på 56 prosent i feltet. Hvis ikke forblir PARS eierandel 22 prosent og reserveandelen øker tilsvarende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere