RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På Roma- tur mens det koker

Sist oppdatert:
PR- topp Rune Brynhildsen er innsidesiktet, men styreleder i Brynhildsen Woldsdal PR , Knut Ivar Skeid, og resten av selskapet er på Roma- tur.
Rune Brynhildsen, rådgiver og partner i Brynhildsen Woldsdal PR, er siktet for forsettelig eller uaktsomt kan ha bidratt med informasjon som kan ha blitt brukt i innsidehandel. En alvorlig sak for et selskap som driver med informasjonsrådgiving for børsnoterte selskaper.

Som rådgiver for børsnoterte selskap, får PR-rådgivere tilgang til mye sensitiv informasjon. Dette er en problemstilling som PR-byråenes bransjeforening, NIR, har jobbet mye med og blant annet tatt opp med Kredittilsynet i utformingen av foreningens etiske regelverk.

I et rundskriv fra Kredittilsynet heter det at enhver som "gis tilgang" til innsideinformasjon, skal føres opp på et selskaps innsideliste.

Det er ikke noen krav om at de faktisk har mottatt innsideinformasjon, så lenge de faktisk er gitt tilgang til informasjonen . Dette gjelder også profesjonelle rådgivere og tilretteleggere som opptrer på oppdrag fra foretaket.

Dette har ikke alltid vært praksis hos selskaper som hyrer inn informasjonsrådgivere, men overfor iMarkedet.no opplyser styreleder i Brynhildsen Woldsdal, Knut Ivar Skeid, at det er selskapets ansvar, ikke byråets, å føre folk opp på innsidelistene.

- Vi oppfordrer alltid selskapene at vi skal settes opp på innsidelistene. Men om selskapet det er snakk om har gjort det, vet jeg ikke, sier han på telefon fra Roma, hvor selskapets partnere nå befinner seg.

Skeid påpeker at Brynhildsen ikke er siktet for å ha beriket seg selv, men for uaktsomt eller forsett å ha lekket innsideinformasjon.

Han ble siktet av Økokrim 11. november i fjor. Allerede før jul informerte byrået styrelederen i NIR, Dag Olav Stokken, om Økokrims siktelse, men det var først 9. februar, tre måneder etter siktelsen, Brynhildsen Woldsdal PR gikk ut og opplyste om siktelsen. Det var etter at flere medier hadde begynt å grave i saken.

- Man kan alltids diskutere om vi skulle offentliggjort dette tidligere, men en siktelse er unntatt offentlighet og hvis siktelsen mot Rune Brynhildsen frafalles er det ikke noen sak. Det er ikke nødvendigvis slik at allmenheten har krav på å få vite det. Det er masse folk som siktes i ulike saker, på langt nær alle ender i tiltale, sier Skeid, som legger til at man må tenke på konsekvensen av offentliggjøring også.

- Det er tre måneder siden det skjedde. I hele den tiden har det ikke lekket ut. I løpet av denne perioden kunne siktelsen blitt frafalt. Det hender ofte at siktelser blir frafalt, uten at det blir noen mediesak ut av det.

Vi har prøvd å kartlegge saken og har fått en sterk følelse av at Rune ikke har gjort dette.

Skeid innrømmer at dette er en uheldig situasjon for selskapet, særlig siden de til en stadighet behandler konfidensiell informasjon.

- Det er uheldig, men når vi har valgt å ikke gå ut med saken, er det fordi vi har sterk tro på at Rune ikke har noen skyld i dette. Han er en fyr som har en veldig høy yrkesetisk standard. At han plutselig skulle bli en lystlekker, har jeg ingen tro på, sier Skeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere