*Nettavisen* Nyheter.

På rundtur i det nye Europa

Michael Palin tar oss med på nok en reise til ukjente steder, men denne gangen litt nærmere hjemme.

(SIDE2:) I den nye reiseserien til eks-Monty Python’en skal vi nemlig østover til «det nye Europa». Øst-Europa, som inntil for knappe 18 år siden var lukket for de fleste av oss, er temaet for Palins syvende reiseserie.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

I møte med nye, spennende mennesker tar den karismatiske programlederen oss med på en reise som handler om tradisjon, omveltninger og ambisjoner. Han reiser gjennom et tjuetall nye og gamle nasjoner, fra Albania i sør til Latvia i nord.

Optimisme
Serien gjenspeiler optimismen som preger disse landene, og går tett inn på folks dagligliv. Palin er som vanlig ikke fremmed for å ta på seg fjellskoene og komme seg ut i uberørt natur og møte nye venner uten for allfarvei.

I løpet av syv sjarmerende episoder reiser Palin med damplokomotiv i Polen, feirer sommersolverv sammen med det mystiske «hvite broderskap» i Bulgaria, er med på kamelbryting i Tyrkia og spaserer på glødende kull i Estland.

Populær fyr
65-åringen har i de siste ti årene reist land og strand rundt i over 85 land, og produsert fantastiske serier blant annet fra Sahara, Himalaya og i Hemingways fotspor. Denne foreløpige siste serien, fikk en fantastisk mottakelse i Storbritannia da den gikk på BBC i fjor høst, og nærmere 8 millioner seere fikk med seg premieren. Også den tilhørende boka gikk rett inn på bestsellerlistene.

I første episode blir vi med til det tidligere Jugoslavia, med besøk i fjellene i Slovenia og Dalmatinerkysten i Kroatia før ferden går videre til Bosnia og Albania.

Se Michael Palins nye Europa på NRK fredager klokken 19.55

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.