RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På tide å skifte gir

Sist oppdatert:
«Ridge Racer», hva har de gjort med deg?

(Spillmagasinet): Den legendariske racingserien «Ridge Racer» var tilnærmet død og begravet da «Ridge Racer» på PSP kom og blåste liv i den igjen.

Det spillet er et av maskinens beste, og lot en ny generasjon oppleve de høye hastighetene og deilig tilfredsstillende breisladdene.

Guide:Alle spilene til PS3

Melking på høyt nivå

Etter at Namco, utviklerne, så hvor bra det gikk med PSP-spillet, bestemte de seg for å melke det for alt det var verdt.

«Ridge Racer 7 er så kjedelig at jeg sovnet mens jeg spilte det.»

I løpet av kort tid fikk vi servert «Ridge Racer 6» til 360 (som egentlig bare er PSP-versjonen med noen nye baner og bedre grafikk) og «Ridge Racer 2» til PSP (som er mer eller mindre prikk likt det første «RR»-spillet til maskinen).

Serien har vært tilstede hver eneste gang Sony har lansert en ny maskin, og PS3 er intet unntak. Derfor ber jeg deg hilse pent på «Ridge Racer 7», før du rygger sakte bakover og tar beina fatt så fort han snur seg bort.

Minste motstands vei

«Ridge Racer 7» er seriens (nye) sorte får. For det hjelper lite at spillet byr på en hel haug løp, spillmoduser og andre ting du kan finne på, når det er så kjedelig at jeg faktisk sovnet mens jeg spilte det.

Namco har, tradisjonen tro, valgt minste motstands vei og du konkurrerer stort sett på baner fra «Ridge Racer 6». Så selv om mange av de er gode, vil de av dere som har spilt forgjengeren miste interessen veldig fort.

Ikke artig å kjøre

Et større problem er imidlertid det at bilene ikke er noe artige å kjøre. Utviklerne har ødelagt kontrollen, nå føles det mest som om du svever bortover banen.

Et annet minus er at sladdene, som tidligere krevde en del ferdigheter, går mer eller mindre automatisk og dermed er verken artige eller tilfredsstillende.

Det aller verste med spillet er likevel motstanderne. Etter at du har oppgradert bilene dine litt er de lett match, og når de først byr på en utfordring er det ikke fordi de kjører nevneverdig godt.

Datajuks

Utover i spillet strammer Namco inn på hvor langt bak konkurrentene får ligge (såkalt «catch-up») og lar de jukse mer og mer. Der hvor du må jobbe hardt for hver eneste nitro (du tjener dem, som vanlig, ved å sladde), trenger datasjåførene bare be spillet pent og kan dermed stikke av fra deg sånn cirka akkurat når de vil. Artig? Nei.

Grafikken i spillet er langt i fra stygt, men det er heller ikke spesielt pent og det skulle bare mangle at «Ridge Racer 7» kjører i 1080p. Musikken er ... la meg heller si det slik: Sony, gi meg muligheten til å sette på min egen musikk NÅ!

Artig online

Det eneste som redder «Ridge Racer 7» fra bunnkarakteren er at det, selv om det neppe virker sånn etter alt jeg har skrevet, innimellom er morsomt, spesielt online.

Opptil 14 stykker kan kjøre mot hverandre, og når datamaskinens juksing byttes ut med ferdigheter blir ting automatisk artigere.

Er du ute etter et bilspill til PS3 bør du med andre ord heller kjøpe «MotorStorm» eller vente litt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere