Gå til sidens hovedinnhold

På tide at noe skjer

Det hersker forvirring og uklarheter rundt Majorstuen og t-baneutbyggingen. Nå ønsker bydelspolitiker Ole Malmsteen (Frp) å legge mer press på kommunen.

MAJORSTUEN:Ingen aktivitet på plannivå på tre år, lite og kamuflert informasjon og dårlig kontakt har ført til at bydelspolitikere og Majorstuen Velforening nå føler seg ført bak lyset. 23. april ble det bestemt av Plan- og bygningsetaten (PBE) over en telefon at en av plansakene om Sporveis-tomten på Majorstuen er avsluttet.

Den opprinnelige planen er stoppet, og dette kan gi oss en ny start. Nå er det viktig at Peter N. Myhre setter i gang utviklingen og presser på for en byggingen av lokket, sier Ole Malmsteen (Frp), som sitter i referansegruppen til det store prosjektet.

Kommunen eier tomten, og det er Sporveien som disponerer den, kommunen må styre prosjektet, det er deres rett og plikt. Derfor må byrådet komme på banen, mener Malmsteen og legger til at Sporveien må bli i prosjektet.

Det er jo de som kjenner t-banen og sporene, men de må ledes av kommunen, sier Frp-politikeren.

Han forteller at referansegruppen har hatt flere møter med Plan- og bygningsetaten og Sporveien, der begge instanser har gitt uttrykk for at planene blir jobbet med og utviklet. Dette mener Malmsteen er feil.

Vi føler at penger og tid er kastet bort på noe som ikke blir noe av. Jeg ser virkelig frem til å komme i gang. Vi trodde at det var en fremdrift, men så får vi vite at det ikke har skjedd noe på tre år.


Avviser lite aktivitet

Saken som nå er avsluttet er det opprinnelige forslaget sporeveiene kom med i sin tid (høyhus m.m. adm.jour). Grunnen til at vi avsluttet dette er for at vi ikke skal ha mange saker uten aktivitet, sier saksbehandler Freddy Lyvad.

Lyvad forteller at aktiviteten har vært på utredning av transport, tunnel, kollektiv, biltrafikk og fotgjengere,

Det som utredes og avklares er ny stasjon. Den teknisk/økonomiske delen er det Sporveien som jobber med. Det kan fort at et år før planene er ferdige, men det vil jo oppstå delresultater underveis, mener Lyvad. Han mener ikke at saken har blitt dratt ut i tid.

Malmsteen på sin side tror at dersom et privat firma sto bak denne saksgangen og planutredningen, hadde noen måtte gå.


Kultur og bolig

Malmsteen selv ønsker boligbebyggelse og hotell på lokket, men presiserer at et hotell eventuelt måtte tilsvare eksisterende byggehøyde.

Majorstuen skole kan være et alternativ. Den skal jo flyttes. Vi ønsker bebyggelse, men må også passe på at det ikke blir seendes ut som en kardemommeby sier han.

Malmsteen ønsker også at et kulturhus skal opprettes.

En storstue for folket kunne vi trenge, smiler han, men føyer til at næringsdrivende som allerede er på stedet, må få førsteprioriteten til å bli værende.


Bra under bakken

Sporveien har tidligere uttalt at de ønsker en stasjon under bakken, med en gangtunnel til Valkyrie plass. Dette mener Malmsteen er bra, men han er ikke så fornøyd med at Sporveiene tviler på Homansbyen stasjon.

Å få stasjonen under bakken er bra, for dette krysset er veldig farlig, og det må tiltak til her. Man kan ikke ha det slik det er nå. Men Homansbyen stasjon må bli noe av uansett, sier han.

Bydelsutvalget kommer nå til å legge press på at noe må settes i gang.

Det er tverrpolitisk enighet om at noe må igjennom. Nå kan vi ikke håpe på at noe skal skje lenger, det må skje noe, sier Malmsteen.

Lokalavisen snakket med samferdselsbyråd Peter N. Myhre, som ikke hadde noen uttalelser til saken og henviste til byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen, som Lokalavisen ikke fikk tak i.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis