Gå til sidens hovedinnhold

På tokt for klimaet

Majorstuen-jenta Maria Waag (20) er nå på internasjonal klimatokt rundt Svalbard.

MAJORSTUEN: Turen, som er i regi av WWF koster henne et års studier i England, men det er det verd! WWF søkte etter miljøengasjert ungdom i februar, og Maria ble plukket ut som en av to i Norge. Hun hadde egentlig planer om å studere i England til neste år, men blir nå hjemme et år til (begynner på UiO til høsten), og reiser heller til England, og University oF Bristol i 2009.

Jeg er positiv og har alltid hatt sykt mye energi. Jeg håper min positive holdning samt engasjement kan nå ut til andre unge og smitte dem slik at flere engasjerer seg i klimakampen, sier Maria til Lokalavisen.

Dette angår tross alt alle, deg og meg, vår fremtid. Vi er i en crossroad og jeg gidder i alle fall ikke være passiv og se på at politikerne kan risikere å velge feil pathway for min fremtid og vår jord, fortsetter hun brennende.

"Voyage for the Future" er en internasjonal klimatokt arrangert av naturvernsorganisasjonen WWF. 18 ungdommer fra 9 forskjellige land (USA, England, Tyskland, Japan, Nederland, Canada, Russland, Sverige og Norge) skal reise rundt Svalbard i et forskningsskip for å se klimaendringene på nært hold: isbresmelting, dyre- og planteliv som er truet, osv. De skal møte internasjonalt anerkjente forskere, urbefolkning som er rammet og lære hvordan vi kan bekjempe klimaendringene gjennom media og politisk påvirkning.

Vi, "WWFs Ambassadors for the Future", representerer ungdom fra 9 nøkkelland i klimakampen (land viktige i samarbeidet om Arktis). I tillegg til å være en symbolsk samling for å fokusere på viktigheten av internasjonalt samarbeid, drar vi til Svalbard for å se konsekvensene av de menneskeskapte klimaendringene med egne øyne, slik at vi kan formidle klimakrisen videre på en annen måte enn med vitenskapelige forskningsrapporter, fortsetter hun.

Lokalavisen vil følge hennes ferd tett på våre nettsider.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter