*Nettavisen* Nyheter.

På vei mot sin tredje seier?

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Spanske Alberto Contador (Astana) har funnet roen i Astana-laget, og ser fremover mot Tour de France.

Alberto Contador (Astana) vil vinne Tour de France for tredje gang.

Spanjolen har trent bra de siste månedene og føler seg klar til verdens største sykkelritt.

- Jeg har meget fornøyd med treningen vi har gjort i forkant av touren. Vi er klare til Tour de France, forteller Alberto Contador på sin hjemmeside.

Armstrong?
Han vet i hvert fall hva som skal til med hele fire Grand Tour-seirer (Tour de France (2007 og 2009), Giro d`Italia (2008) og Vuelta Espana (2008)) på merittlisten.

Kan noen stoppe han?

Ikke mange, men en av de er definitivt Lance Armstrong (Team RadioShack), hvis han skulle være tilbake i gammel storform.

Les også: Alt du trenger til Tour de France

Brosteinsmareritt
Til tross for allergi-problemer har sesongen til Contador vært fantastisk så langt. 27-åringen har vunnet Volta ao Algarve, Paris - Nice og Vuelta a Castilla y Leon i tillegg til sterke prestasjoner i ardennerklassikerne hvor han blant annet bidro til Vinokourov-seier i Liége-Bastogne-Liége.

- Pollenallergien plager meg på våren, forklarte Contador etter skuffende innsats i det korte etapperittet Criterium International.

Er det noe som kan stoppe spanjolen så er det brosteinen på den fjerde tour-etappen.

- Det er en etappe alle snakker om, og jeg har stor respekt for brosteinen. Jeg vet det blir vanskelig og meget stressende, men jeg mister ikke nattesøvnen av den grunn, fortalte Contador i april.

Veiledning av van Petegem
- Det kommer helt sikkert angrep, samtidig som touren ikke vil være avgjort på dette stadiet i rittet. Jeg lærte mye i dag og har en god følelse. Det var avgjørende for meg å komme hit, fortsatte 27-åringen.

Se alle Contadors resultater her (ekstern lenke)

Etter veiledning av brosteinsspesialisten Peter van Petegem, bør Astana derfor har litt mer selvtillit når hovedfeltet inntar Arenberg-skogen den 6. juli.

- Vi var nødt til å teste utstyret vårt og vi fikk et godt inntrykk av forholdene der ute. Dette blir selvsagt en vanskelig etappe og vi er nødt til å finne den beste og tryggeste måten å løse den på, avsluttet Contador etter brosteinstestingen.

Svak tempoetappe
Contador har ikke besøkt brosteinen siden april, men har trent i de spanske fjellene ved Sierra de Madrid.

Mellom treningssamlingene testet Astana-rytteren formen i det knallharde Pro Tour-etapperittet Critérium du Dauphiné, som også kalles ”lille Tour de France”.

Det ble ikke seier sammenlagt, men Contador sikret seg etappeseieren på Alpe-d’Huez etter spurtduell med sammenlagtvinner og Armstrong-hjelperytter Janez Brajkovic (Team RadioShack).

Det var en svak tempoetappe som gjorde at Contador ”kun” ble nummer to sammenlagt. Contador sa for øvrig før rittet at han kun ville teste formen, og at han ikke gikk etter sammenlagtseier.

Sterkt lag
Sykdom gjorde at Contador sto over det spanske tempomesterskapet. En test som Contador kanskje hadde trengt med tanke på en litt ruskete oppkjøring på temposykkelen.

Med seg på laget har han Alexandre Vinokourov, David De la Fuente, Andriy Grivko, Jesus Hernandez, Maxim Iglinskiy, Daniel Navarro, Benjamin Noval og Paolo Tiralongo. Astana-laget består av mange klatrere i tillegg til brosteinsspesialisten Maxim Iglinsky som trolig vil lede Contador trygt igjennom den fjerde etappen.

Det er Contador sammen med sportsdirektør Giuseppe Martinelli som har bestemt laget. Et lag som garantert vil gi Contador den støtten han trenger til en ny Tour-seier.

Det er ingen tvil om at Contador er den største favoritten, men favorittstempelet var nok større for to måneder siden.

Tror du Contador sikrer seg sin tredje Tour de France-seier?

Les flere sykkelnyheter på procycling.no

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.