RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På verdenstoppen i boligprisøkning

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det norske boligmarkedet er i en klasse for seg, viser tall fra OECD.

Oslo (NTB): Det norske boligmarkedet har siden 2007 steget mer enn noe annet boligmarked i den industrialiserte verden, viser tall fra OECD.

Forklaringen på at Norge topper listen er at vi har hatt lav arbeidsledighet og høy lønnsvekst sammenlignet med de fleste andre land, skriver Aftenposten.

- På toppen av det hele kommer veldig lave renter og at norske banker har hatt enkel tilgang på kreditt. Derfor har de kunnet låne ut penger uten store problemer, sier Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i Swedbank First Securities til Aftenposten.

Sammen med Norge ligger også Australia og Canada helt i toppen. Alle har råvareorienterte økonomier og har klart seg godt i krisetider. Australia er midt i en gruveboom, mens Canada har store reserver av både olje, gass og mineraler. Unntaket er Sveits som ligger på andreplass i boligprisstigning.

- I Australia har markedet begynt å falle. Canada og Norge er to av svært få land der prisene fortsatt ser ut til å peke oppover, sier Andreassen.

Også i et tiårsperspektiv er Norge i helt i toppen på boligprisøkning med en oppgang på 91 prosent. Det er bare boligprisene i Canada og New Zealand som har steget mer, med henholdsvis 95 og 102 prosent. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere