RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På vift i Helsinki

Enten du har på spanderbuksene eller reiser med stramt budsjett, så har Helsinki noe for deg.
Enten du har på spanderbuksene eller reiser med stramt budsjett, så har Helsinki noe for deg. Foto: Kjersti Veel Krauss (Kjersti Veel Krauss)
Sist oppdatert:
Finlands hovedstad er kjent for funksjonell, stilren design, men er også en pulserende og varm storby.

Last ned vår gratis HELSINKI-GUIDE

Sløs i Helsinki

Opplev i Helsinki

Ring på og bli ønsket velkommen inn til verdens mest eksklusive cocktailstue. På A21 serveres det virkelig unike cocktailer, og baren serverer drinker med det beste fra finsk natur. De billigste koster rundt 90 kr, mens de dyreste er forbeholdt de få med veldig fet lommebok. Velg mellom elleve klassiske cocktailer eller tjueto unike finske.
A21
Annankatu 21
+358 400 21 19 21
www.a21.fi
Carate Side Car: 780 kr

Shopping i Helsinki

Mange av designikonene fra 50- og 60-tallet holder stand og vel så det. Møbeldesigneren Alvaro Alto og klesdesignmerket Marimekko er like hotte i dag som de var for 50 år siden. Dra på jakt i de spennende designbutikkene i Design District eller i de elegante butikkene på paradegaten Esplanaden.
Artek Helsinki
Eteläesplanadi 18
+358 (0)9 613 25 277
www.artek.fi 
Armchair 44 av Alvaro Alto: 31 800 kr

Restaurant i Helsinki

Finlands eneste restaurant med to Michelinstjerner, Chez Dominique, er drevet av den berømte kokken Hans Välimäki. Det bør også nevnes at restauranten ble kåret som nummer 21 på listen over verdens 50 beste restauranter av det britiske magasinet Restaurant i fjor.
NB: Her må det bestilles bord i god tid før det planlagte måltidet.
Chez Dominique
Rikhardinkatu 4
+358 (0)9 612 7393
www.chezdominique.fi
Niretters suprisemeny med vin: 2360 kr

Hotell i Helsinki

Hotell Kämp er det mest fasjonable hotellet i Helsinki og er fra slutten av 1800-tallet. Alle de unike suitene har privat sauna og nydelig interiør. Her kan du også få en egen «sov godt»-meny hvor du uten tillegg i prisen kan velge fra en putemeny, og få små historier eller en spesiell musikk for å sovne.
Hotell Kämp
Pohjoisesplanadi 2 
+358 (0)9 576 111
www.hotelkamp.fi
Presidentsuiten per natt: 30 400 kr

Ta en langhelg i PARIS, BERLIN eller LISBOA

Spar i Helsinki

Opplev i Helsinki

Å sitte og svette side ved side med lokalbefolkningen, er så finsk som det kan få blitt. Finland har over to millioner saunaer og med sine 5,2 millioner innbyggere, kan faktisk alle finner svette ut på samme tid. Kotiharju Sauna er Helsinkis eneste gjenværende vedbrennende sauna, og de har åpent torsdag til lørdag. (PS: På Tintin Tango café på Tölötorget kan du spise frokost, ta sauna og vaske klær samtidig. Effektivt og greit!)
Kotiharju Sauna
Harjutorinkatu 1
+358 (0)9 753 1535
www.kotiharjunsauna.fi
Gammeldags spabehandling: 80 kr

Shopping i Helsinki

Finnene kan sin design og det er absolutt ikke umulig å finne små gullkorn til en billig penge, for eksempel på et av Helsinkis mange loppemarkeder. Hietalahti loppemarked tilbyr alt fra tradisjonelle markedsvarer til de unike funnene – som gamle designkjoler og høykvalitets møbelikoner.
Hietalahti loppemarked
Hietalathi plassen
Vintage 60-tallskjole: 35 kroner

TIPS OSS!

Restaurant i Helsinki

Meng deg med designspirene og andre kreative sjeler på Cafe Bar No 9, som byr på billig og bra mat i et ujålete barmiljø. Dette er en ekte lokalkjenners sted og kanskje er det nettopp her inspirasjonen til ditt eget design kommer?
Cafe Bar No 9
Uudenmaankatu 9
+358 (0)9 621 4059
www.bar9.net 
Spagetti med kylling i sitronyoghurtsaus: 78 kr

Hotell i Helsinki

Drar du til Helsinki sommerstid kan du ta inn på det overraskende fine Academica Summer Hostel, som resten av året fungerer som hybelhus for studenter. Du kan her få et rom med miljøvennlig profil, internett og hyggelig service for ca. 450 kr per natt. Enda billigere er Stadion Hostel som holder til ved den olympiske stadion fra sommer OL i 1952.
Stadion Hostel
Pohjoinien stadion 4
+358 (0)9 477 8480
www.stadionhostel.com 
Seng i sovesal: fra 156 kr

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere