*Nettavisen* Nyheter.

På ville veier med GPS

Foto: Olaru Radian-Alexandru (Shutterstock)

En skal ikke alltid følge instruksjonene fra GPS-en helt slavisk.

Om to dager avsluttes Nettavisens konkurranse i samarbeid med Mio der vi er ute etter Norges dårligste stedsans, og har oppfordret våre lesere til å sende inn historier der turen ikke har gått helt som planlagt.

Flotte premier
Vinneren stikker av med Mios toppmodell Moov 580 med 4,7" LCD-skjerm, live trafikkmeldinger og kart for Vest-Europa. I tillegg mottar 2. og 3. plassen i konkurransen minimodellen Moov 200 med 3,5" LCD-skjerm, kart for Vest-Europa og fotoboksvarsling.

De gode historiene renner inn, men det er ikke førstemann til å sende inn historie som vinner, men den beste historien. Vi har fått inn historier om alt fra GPS-er som åpenbart er avholdsmennesker, meget påståelige kvinnelige navigatører som virkelig er på ville veier og fjellturer som ikke helt har gått som det skal

Konkurransen avsluttes på onsdag, og gode historier har fortsatt sjans til å kjempe om våre flotte premier. Send ditt bidrag på e-post til it@nettavisen.no med emnefelt «Dårlig stedsans».

Over- og uforsiktig GPS
Under følger historien til Lise Linné som ikke var særlig fornøyd med sin GPS etter en Europatur, der GPS-en klarte å være både totalt uforsiktig og overbeskyttende på en gang.

«Vi har også Mio gps. Egentlig veldig fornøyd.

Det er bare det at den GPS-dama ikke er like godt kjent overalt!

Vi var på ferie nedover Europa, var på tur hjemover fra Spania, med bil og campingvogn!

Vi tenkte vi skulle en tur innom Madrid, har vært der før. I alle tilfelle, vi stiller inn GPS-en på "lastebil". Da skal vi slippe små veier. Det ble aldri noe stopp i Madrid! Ting stemte ikke med GPS-en, de avkjøringene vi ble bedt om å ta gikk i en evig rundtur! Etter 3 ganger i samme rundkjøring, ga vi opp!

Så skulle vi stoppe i Paris. GPS-en sto fremdeles innstilt på "lastebil". Det var nok en avkjørsel vi gikk glipp av i byen. Vi havnet i de bratteste bakkene vi har sett! Vi sto inne i bilen! Det var så smalt i disse bakkene, at det var nummeret før vi måtte ut og ta av speilene på bilen!

Det var like før GPS-en fikk en tur ut vinduet! Hjelp!

I Holland skulle vi finne en campingplass... la oss si at vi fikk se mange fine kanaler og hager! Snu var ikke mulig! Vi måtte bare kjøre rett fram!

Det er ikke alltid det ser ut som at det har noen funksjon å taste inn "lastebil" og slike ting! Her blir det som "damen" vil!»

Konkurransen avsluttes på onsdag, og gode historier har fortsatt sjans til å kjempe om våre flotte premier. Send ditt bidrag på e-post til it@nettavisen.no med emnefelt «Dårlig stedsans».

For tiden kan du også vinne en Sony Ericsson C905 i en konkurranse her på Nettavisen. Les mer om det her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag