RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Padleperlen vestpå

Sist oppdatert:
Det er på tide å begynne planleggingen av våren og sommerens padleturer. Her er det første turforslaget!

Byrknesøy ligger i Gulen, sør for utløpet av Sognefjorden. Hele dette området er spettet med holmer og skjær, og det finnes et uttall fine padlemuligheter. Mange av passasjene er så smale at du bare kommer gjennom med kajakk.

I bloggen sin har Nettavisens padleekspert Torgeir Toppe fortalt om en fin runde nord for Byrknesøy. Den er perfekt for en helgetur med telt og snaddermat i bagasjen!

Tre dager
Turen er ikke veldig lang, 20 km. Bruker du to-tre dager har du både tid til å utforske det spennende området, og til å fiske litt underveis.

Du kan navigere deg rundt i kartet over - bruk knappene, eller trekk med musen. Klikk på symbolene for mer infomasjon.

Turen starter på Mjømna. Dit kommer du lettest med bil, men det går også hurtigbåt fra Bergen. Fra Bergen kjører du til Mjømna på en time, inkludert fergen fra Leirvåg til Sløvåg. Parker ved kirken. Den ligger i sjøkanten, med trapper ned til en fin sandstrand.

Legg i vei nordver mot Skorpa, og padle vestover langs sørsiden av øyen. Når du kommer over til Kokstadøya skal du inn sundet som nesten deler den i to.

Teltplass
Det er ikke lett å finne teltplasser på Byrknesøy, men en liten holme vest for Kversøyna er perfekt.

Etter en dag i kajakken smaker det med mat. Torgeir og kompisene hadde med seg ferdigmarinert biff og stormkjøkken. Underveis plukket de blåskjell. Et godt tips!

Tidevannstrøm
Vestsiden av Kversøyna er en labyrint av holmer og småøyer. Her kan du godt bruke en hel dag! Inn i den trange bukten sørvest på Kversøyna kan du ri på tidevannet om du vil! Eller sloss deg mot strømmen!

Tilbake
Hjemveien går opp til teltplassen, og østover i sundet sør for Koksøyna, og så ned mellom Kversøyna og Grima. Ta veien gjennom den trange passasjen sør for Grima, og så over til kirken igjen.

I bloggen til Torgeir finner du flere bilder fra turen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere