Gå til sidens hovedinnhold

– Påført betydelige ytre skader

Hunder søker etter blodspor i området rundt åstedet.

Politiet på Kongsvinger slo søndag full alarm etter at en ung mann ble funnet død ved 01.30-tiden i et boligområde i byen.

Med bistand fra Kripos etterforsker politiet dødsfallet som et drap.

Har du tips eller bilder i saken?

SMS/MMS til 1930

E-POST til tips@nettavisen.no

– Store skader
Politiet på Kongsvinger avholdt søndag klokken 14 en pressekonferanse. Politiadvokat Iren Johnsen Dahl bekreftet at den omkomne var en ung mann.

– Mannen var død da politiet kom til stedet, og han var påført omfattende ytre skader av en slik karakter at politiet etterforsker dette som et drap, sa Johnsen Dahl på pressekonferansen.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gi ytterligere opplysninger om skadens karakter og omfang, men kan bekrefte at mannen ikke har blitt skutt. Politiet ønsker heller ikke å gå ut med en dødsårsak før det foreligger en obduksjonsrapport. Mannen er foreløpig ikke formelt identifisert.

Rundspørring
Politiet har satt inn alle tilgjengelige ressurser, og etterforsker drapet med bistand fra Kripos.

Hele søndag har politiet søkt med hunder i boligområdet, og de foretar samtidig en rundspørring i nabolaget.

Ifølge TV2 Nyhetskanalens reporter på stedet har hundene flere ganger markert funn, som deretter har blitt penslet med DNA-utstyr for å sikre spor.

– Ingen siktet
Politiadvokaten benyttet pressekonferansen til å etterlyse vitner i saken.

– Ingen har foreløpig status som siktet i saken, og derfor er det svært viktig for politiet å komme i kontakt med alle som har vært i området i tidsrommet før politiet ankom stedet, sa politiadvokaten.

Hun oppfordret alle som har vært i området mellom klokken 23.00 lørdag kveld og fram til politiet ankom stedet etter 01.30, som kan ha hørt eller sett noe av betydning for saken om å ta kontakt med politiet.

Kommentarer til denne saken