Gå til sidens hovedinnhold

Pågående tiggere

Flere steder rundt i byen møter vi tiggere som sitter med koppene sine. Onsdag endret de arbeidsmetode. Da gikk de på dørene på Holmlia.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: – I løpet av ettermiddagen og kvelden fikk vi tre meldinger om at tiggere ringte på dører, forteller overbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

– Dette skjedde i Åsbråtstien, Bjørn Bondes vei og Nordås-sløyfa. Meldingene gikk på at tiggerne var svært pågående og til dels aggresive.

Politiet advarer nok en gang om å vise forsiktighet når ukjente ringer på døren.

– Regelen er i alle fall å ikke slippe dem inn, sier overbetjenten.

LES OGSÅ: - Problemene i Europa kan ikke løses i Oslos parker


Andre saker fra Manglerud-politiets logg denne uken:

Innbrudd igjen

SKULLERUD: Mandag morgen ble det igjen meldt om innbrudd i frisørsalongen på Skullerud. En bakdør hadde gitt adkomst til et fellesrom, men herfra var det ikke noe å hente.

Tok to etterlyste

HVERVENBUKTA: Mandag formiddag tok politiet kontroll på to personer i Ljansbrukveien ved Hvervenbukta. Dette viste seg å være etterlyste personer fra Øst-Europa. De ble kjørt sentralarresten.

Propanlekkasje

ULVØYA: Mandag ettermiddag ble det registrert propanlukt i et hus i Vargveien på Ulvøya. Brannvesenet og politiet som kom til stedet registrerte litt lukt, men ingen fare for at det kunne utvikle seg til eksplosjon. Gassen kom antagelig fra en slange fra utendørs tank til kjøkken. Det ble nedlagt bruksforbud inntil mulig lekkasje ble lokalisert og eventuelt reparert.

Fikk det travelt

OPPSAL: En bilist fikk det mandag ettermiddag travelt i Vetlandsveien på Oppsal da han oppdaget en politipatrulje. Forsøket med å stikke av ble mislykket. Bilen viste seg å være begjært avregistrert på grunn av manglende årsavgift. Den 36 år gamle føreren måtte derfor bare se at skiltene forsvant.

Bilbrann

SKULLERUDDUMPA: Mandag ettermiddag begynte det å brenne i en bil på E6 i Skulleruddumpa. Den hadde fått motorhavari, og dermed begynte det å brenne. Ingen personer ble skadet, men bilen måtte ha Viking-hjelp for å komme seg bort.

Gjorde det klart for tyveri

BØLER: Mandag kveld ble det for andre gang på kort tid meldt om mulig innbrudd på Bøler skole. Et vindu sto åpent, og da politiet tok seg inn, viste det seg at det var gjort klart for å ta en prosjektor. Tyven var antagelig blitt skremt og stukket av.

Det ble gjort forsøk med sporing med hund, men dette ga ikke resultat.

Samme kveld ble det meldt om mulig innbrudd i Bøler fritidsklubb. Her var det tatt ut en sikring for å sette alarm ut av spill.

Om det er noen sammenheng mellom disse to innbruddene kan politiet foreløpig ikke si noe om.

Stjal dyre bilhjul

LAMBERTSETER: Natt til tirsdag kom det melding om at fire personer holdt på å stjele dyre hjul fra en Mercedes i Radarveien på Lambertseter. De fire forsvant i en svart bil. Politiet stoppet kort etter en bil i Cec. Thoresens vei, men det viste seg at dette var feil i forhold til hjultyveriet.

Mercedesen sto igjen på fire klosser.

Politiet er svært interessert i eventuelle vitneobservasjoner. Hjultyveriet ble meldt mandag kl. 00.37.

I slutten av juni skjedde det samme på Bergkrystallen.

Kjørte på tre parkerte biler

BØLER: Tirsdag formiddag ble det meldt at en bil hadde kjørt på tre parkerte biler på P-plassen ved Bøler senter. Politiet fikk tak i føreren, en 61 år gammel mann. Han forklarte at han hadde tråkket på feil pedal - gass i stedet for brems.

Da det var mistanke om promillekjøring, ble mannen kjørt sentralarresten. Førerkortet ble beslaglagt.

Lovlig camping

OPPSAL: Da en campingvogn tirsdag kveld ble parkert inne i skolegården på Oppsal skole, var det noen som var redd at det skulle etableres en villcamping der og ringte politiet. Det viste seg imidlertid at parkeringen var lovlig. Håndverkere hadde fått tillatelse til å ha campingvognen der mens de holdt på med rehabiliteringsarbeider av gulv på skolen.

Livløs i stjålet bil

MANGLERUD: Onsdag morgen ble det meldt at det lå en livløs mann i en bil i krysset Raukveien/Havreveien på Manglerud.

Det viste seg at det var liv i mannen, og at han bare hadde sovnet i bilen.

Men etter hvert kom det frem at det var svært greit at han ble tatt. Bilen var nemlig stjålet på morgenkvisten fra Kvartsveien, og i den ble det funnet en del tyvgods. Mannen ble kjørt til arresten.

Overholdt ikke vikeplikt

OPPSAL: Onsdag morgen så en politipatrulje en bilfører som ikke overholdt vikeplikten for en fotgjenger. Dette var ved Oppsal senter.

Ved nærmere undersøkelse ble det klart at den 35 år gamle mannen var anmeldt for samme forhold tidligere år, og heller ikke hadde førerkort. Det ble lagt kjøreforbud på bilen på grunn av forholdene.

Fant narkotika

OPPSAL: Politiet næret interesse for tre karer de natt til torsdag kom over i Østmarkveien på Oppsal. Det ble funnet narkotika på to av dem, og en 18 og en 20-åring ble anmeldt.

Tre over veien

BØLER: Litt før klokken 04 natt til torsdag falt et tre over veien ved Bøler skole. Politiet tok jobben med å få dratt det ut av veibanen.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken