RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pågrepet etter bryllupsdagen

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Pågrepet fordi han glemte å melde seg på bryllypsdagen. Men nå er Bhatti løslatt igjen.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Etter at Arfan Bhatti ble sluppet ut av fengsel 19. juni, var mannen som har sittet nesten tre år i varetekt igjen en fri mann.

Årsaken til at 31-åringen ble sluppet fri etter å ha sittet 1036 dager i varetekt, er at Borgarting lagmannsrett fredag forkastet anken fra politiet, etter at Oslo tingrett i forrige uke konkluderte med at det ikke lenger er grunnlag for å holde ham fengslet.

Onsdag ble han imidlertid arrestert av Politiets Sikkerhetstjeneste nok en gang.

Denne gangen ble Bhatti fengslet for brudd på meldeplikten som tilsier at han må melde seg for politiet én gang om dagen.

Feiret dagen
Ifølge Bhattis forsvarer John Christian Elden er feiring av en merkedag årsaken til at han tirsdag ikke meldte seg for politiet slik han er pålagt.

- Bhatti hadde bryllupsdag og var på McDonalds med kone og barn. Han hadde vært sent på jobb før dette og glemte å melde seg da de kom hjem sent på kvelden, sier Elden til Nettavisen.

- Overreaksjon
I kjennelsen etter dagens fengslingsmøte konkluderer Oslo tingrett med at Bhatti på nytt blir løslatt mot fortsatt daglig meldeplikt. PST begjærte Bhatti varetektsfengslet i åtte uker, mens han selv begjærte seg løslatt.

- Dette er en voldsom overreaksjon fra PSTs side, og helt unødvendig, sier Elden.

Advokaten mener det ikke er grunnlag for å pågripe noen som bryter meldeplikten.

Selv ønsket Bhatti å ikke kommentere løslatelsen, men han smilte og var glad da han gikk ut av Oslo tinghus torsdag ettermiddag - igjen som en fri mann.

- Han var glad, og skal nå hjem til familien sin igjen, sier Elden til Nettavisen.

Jobber med biler
I kjennelsen fra lagmannsretten, da Bhatti ble løslatt i forrige uke, het det blant annet:

«Det legges til grunn at Bhatti ved løslatelse har et jobbtilbud, at han kan bo sammen med familien og at han vil ha sterk egeninteresse i å unngå kriminell virksomhet i perioden fram til saken er rettskraftig avgjort».

Elden forteller at Bhatti nå har fått seg jobb hos en bilforhandler i Oslo, der han altså var på jobb før han reiste på McDonalds med sin familie tirsdag.

- Veldig spesielt
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) meldte om pågripelse av Bhatti på sin Twitter-profil onsdag kveld.

Elden reagerer litt på dette.

- Det høres veldig spesielt ut, sier Elden, som selv ikke ble varslet om pågripelsen før mediene begynte å ringe ham.

Bhatti glemte også å melde seg en annen dag, men ringte da til politiet for å si fra om dette. Han skal da ha fått til svar at det var greit.

Tingretten påpeker i sin kjennelse at dersom Bhatti bryter meldeplikten på nytt, kan det bety at de da ser annerledes på spørsmålet om fengsling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere