Pågrepet etter Carolin-forsvinning

En mann er pågrepet, mistenkt for å ha drept savnede Carolin Stenvall (29) i Sverige.

17.10.08 13:32

Mannen i 50-årene fra Norrbotten ble pågrepet i sitt hjem klokken 18.20 torsdag kveld, og er mistenkt for å ha drept Carolin Stenvall som har vært sporløst forsvunnet siden september, melder Aftonbladet.

Den 12. september forlot hun hjemmet sitt i Piteå for å ta seg til et jobbintervju på ishotellet i Jukkisjärvi. Men hun dukket aldri opp til intervjuet.

Det er tekniske funn som ligger til grunn for mistankene mot mannen.

- Teknikere undersøker nå biologiske spor, sier Ulrika Schönbeck hos den svenske påtalemyndigheten.

Flere funn er allerede blitt sendt til statens kriminaltekniske laboratorium i Linköping for analyse. Men Carolin er ikke blitt funnet.

Hytte sperret av
Nå har politiet sperret av mannens hytte, som ligger i Mäntyvaara, i et område som politiet de siste dagene har søkt etter Carolin.

Hytta vil nå bli undersøkt av politiets teknikere.

50-åringen er svensk, gift og har tre barn. Han bor i Gällivare og er tidligere ustraffet.

Fant bilen hennes
Dagen etter at Carolin forsvant varslet hennes kjæreste politiet etter at han ikke fikk kontakt med henne. Samme dag klokken 16 fant politiet bilen hennes ved rasteplassen i Stenbron utenfor Gällivare.

Bilen var låst og inneholdt flere av hennes eiendeler. Det var ingenting som tydet på at hun forsvant av egen vilje. Inne i bilen ble både hennes jakke, veske og mobiltelefon funnet.

- Hun skulle på et jobbintervju, som hun gledet seg til, har vakthavende Olle Kvarneros ved Norrlandspolisen sagt til Nyhetskanalen.se tidligere i etterforskningen.

- Blodspor fra Carolin
Ifølge den svenske avisen Norrlänska Socialdemokraten har politiet i forbindelse med etterforskningen også funnet blodspor ved en rasteplass langs en skogbilsvei som tar av fra E 10 sør for Hakkas. Sporene mistenkes å ha noe med Carolin Stenvalls forsvinning å gjøre.

Det var en mann og en kvinne som tipset politiet om blodsporene.

- Politiet har sagt til oss at vi ikke får si noe, sier en av de to som fant blodsporene til avisen.

Expressen skriver at blodsporene stammer fra Caroline. Ved blodsporene ble det også funnet en gulvmatte som hører til bagasjerommet i en Audi A6 Avant. Den pågrepne mannen har nettopp en slik bil, ifølge avisen.

Ulrika Schönbeck hos den svenske påtalemyndigheten opplyser at bilen er ett av flere spor som har ledet politiet til mannen.

- Ja, det er ett av flere omstendigheter som gjorde at han ble mistenkt. Jeg kan si så mye at det har med bilen å gjøre, sier Schönbeck.

Mannens Audi er nå beslaglagt av politiet.

- Han nekter
Mannen er blitt avhørt, men sier at han ikke har noe med Carolins forsvinning å gjøre.

- Han nekter straffskyld, opplyser påtalemyndigheten.

Ved 9.30-tiden fredag hadde mannen ennå ikke fått oppnevnt noen forsvarer. Han vil derfor trolig ikke bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Politiet i Norrbotten ønsker ikke å si hva som ligger bak pågripelsen av den mistenkte mannen. Vedkommende sitter nå fengslet i Gällivare.

- For å ikke ødelegge for den pågående etterforskningen kan politiet og påtalemyndigheten ikke gi noen ytterligere kommentarer nå. Mer informasjon gis så snart etterforskningen åpner for det, uttaler polititalsmann Roger Jönsson i en pressemelding.

Tidligere har svensk politiet gått ut og sagt at de ikke utelukker at løsningen på forsvinningsgåten kan finnes i utlandet. Norge er et av landene som er blitt nevnt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.