RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pågrepet etter gjengskyting i Malmö

Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix
Sist oppdatert:
En mann er pågrepet i Malmö mistenkt for drapsforsøk gjennom skyting.

Politiet i Malmö har pågrepet en 24 år gammel mann og siktet ham for drapsforsøk gjennom skyting mot to personer 20. oktober, men saken kobles ikke til de mange uoppklarte skyteepisodene der innvandrere synes å være målet.

50 skyteepisoder på ett år
Av rundt 50 skyteepisoder i Malmö siden oktober 2009, knyttes rundt 35 til organisert kriminalitet, mens resten er skyteepisoder uten noe klart motiv. Skåne-politiet jakter ikke bare på den nye «lasermannen», der de mener at samme gjerningsmann står bak. De forsøker også få få bukt med omfattende gjengkriminalitet.

- Glemmer ikke annen kriminalitet
- Tross at vi nå setter inn store ressurser på etterforskningen av disse serieforbrytelsene, glemmer vi ikke annen kriminalitet. Og denne pågripelsen er et eksempel på det, sa Börje Sjöholm fra Skåne-politiet på en pressekonferanse torsdag formiddag. Der gjorde politiet rede for pågripelsen av 24-åringen og status i etterforskningen av «lasermannen».

Politiet innledet sin pressekonferanse klokka 10.15. Her var Malmös politimester Ulf Sempert, Börje Sjöholm fra Länskriminalavdelningen og Willy Persson fra politiet i Malmö til stede.

Skutt med maskingevær
Mannen ble pågrepet onsdag morgen og er mistenkt i forbindelse med en skyteepisode i bydelen Lindängen i Malmö 20. oktober. Her ble to menn på 22 og 29 år, begge av utenlandsk opprinnelse, skutt mot med maskingevær. Den ene ble truffet i benet og den andre i buken. Begge kjørte selv til sykehus. De ble alvorlig skadet, men ikke livstruende. Begge får fortsatt behandling på sykehus.

Ble først truet med balltre
På pressekonferansen sa politiet at de to synes å ha blitt uskyldige offer for gjengkriminalitet gjennom en uheldig forveksling. Det ble skutt med maskingevær, men våpenet er ikke beslalglagt. Forut for skyteepisoden skal de to ha blitt overfalt og truet med balltre av en gjeng på tre til fire personer. En stund senere ble de to igjen påtruffet av den samme gjengen.

- Etter et kort forspill med en replikkveksling, ble det åpnet ild. En mann med maskingevær skjøt mot begge to og traff dem i magen, i ben og armer. Siden flyktet gjerningsmennene fra stedet, forklarte etterforsker Willy Persson fra Malmö-politiet på pressekonferansen.

Blir trolig fengslet fredag
24-åringen blir etter alt å dømme fremstilt for varetektsfengsling fredag. Politiet pågrepet den aktuelle natten også en annen person som var mistenkt i saken, men han ble løslatt etter avhør. Politiet tror han kan ha vært på stedet, men sier han uansett ikke var hovedmannen.

Les pressemeldingen politiet sendte ut her

Etterforsker flere skyteepisoder
Malmö har den siste tiden vært rammet av en rekke skyteepisoder som politiet mistenker at henger sammen.

Av rundt 50 skyteepisoder siden oktober 2009, knyttes rundt 35 til organisert kriminalitet, men Malmö-politiet står igjen med et titall skyteepisoder uten noe klart motiv. Her synes det i flere tilfeller å være fellesnevnere.

I flere av tilfellene er det anvendt samme type våpen, et grovkalibret håndvåpen.

Med ett unntak har personene som er blitt rammet hatt utenlandsk bakgrunn. Skytingen har foregått når det har vært mørkt.

En kvinne (20) døde av skadene. Hun er den eneste som ikke har innvandringsbakgrunn.

Flere skyteepisoder 20. oktober
Skyteepisoden i bydelen Lindängen 20. oktober, der politiet nå oppgir at de har en mistenkt, skjedde samme natt som det også var to andre angrep, ifølge Aftonbladet. I en av disse episodene, som skjedde i bydelen Nydala, ble en 28 år gammel mann med innvandrerbakgrunn truffet i ryggen når han sto og ventet på bussen i Eriksfältsgatan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere